tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

17313X0054 Necenzurirano

Šolak ima novo tarčo: po T-2 kupuje še televizijo

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

doncic Ekipa24.si

Prvič po izgubljenem finalu in povratku v ...

Tina Gaber, Robert Golob, proslava (1) Njena.si

Na proslavo ob dnevu državnosti Tina Gaber ...

guardiola Ekipa24.si

Ne samo Slovenci, tudi Pep Guardiola dopustuje na ...

STA
STA
0 25.01.2024 15:59:56

Manchester City kupil mladega Argentinca

Profimedia
Angleški nogometni velikan Manchester City je v Argentini poiskal igralca za prihodnost.

Za 14,6 milijona evrov in nekaj bonusov je odkupil 18-letnega napadalno usmerjenega vezista Claudia Echeverrija. Ta je podpisal pogodbo do junija 2028, a bo še eno leto ostal posojen zdajšnjemu delodajalcu River Platu iz Buenos Airesa.

"Z veseljem sporočamo, da smo podpisali pogodbo s Claudiem Echeverrijem," je klub zapisal v sporočilu za javnost. Argentinec, ki je 2. januarja dopolnil 18 let, ima le šest nastopov za prvo ekipo River Plata, kjer je debitiral pod vodstvom trenerja Martina Demichelisa, nekdanjega branilca Manchester Cityja.

Novembra in decembra je bil kapetan Argentine na svetovnem prvenstvu do 17 let. V četrtfinalni zmagi nad Brazilijo s 3:0 je dosegel "hat-trick", preden je njegova ekipa izgubila po enajstmetrovkah proti Nemčiji v polfinalu.

Pri Manchester Cityju, ki je v minuli sezoni osvojil prvenstvo, pokal in ligo prvakov, nato pa še klubsko svetovno prvenstvo, se bo čez leto dni pridružil rojaku Julianu Alvarezu, ki je prav tako prišel iz Riverja.

Kader sta okrepila tudi francoska prvoligaša. Paris Saint-Germain je za 20 milijonov evrov iz Coritnhiansa pripeljal obrambno naravnanega 18-letnega vezista Gabriela Moscarda, Rennes pa je iz Reimsa na enak položaj pripeljal 25-letnega Azorja Matusiwo, za katerega je odštel 15,5 milijona evrov.

Članki iz rubrike