Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.01.2024 20:56:32
Deli članek:

To je prava ljubezen! Hrvaški reprezentant se vrača domov, igral pa bo za drobiž! Dobesedno drobiž! Temu znesku ne boste verjeli!

profimedia

Nikola Kalinić se je za drugi del sezone vrnil k Hajduku, njegova plača pa šokira!

Hajduk je pred drugim delom hrvaškega prvenstva dobil okrepitev v napadu, v svoj domač klub se po pol leta, ko je bil prost agent, vrača Nikola Kalinić. 35-letni napadalec, ki je kariero začel pri Hajduku, kasneje pa igral za klube kot so Fiorentina, Milan, Atletico Madrid in Roma, je s klubom podpisal pogodbo do konca sezone. 

To samo po sebi ne bi bilo nič takega, če nebi Kalinić podpisal ene najbolj bizarnih pogodb v zgodovini nogometa. Na Poljudu bo ta dolgoletni hrvaški reprezentant igral za drobiž, dobesedno, njegova mesečna plača namreč znaša 1 (en) evro, torej bo vse skupaj prejel pet evrov! "To je bil najlažji dogovor za pogodbo v mojih treh letih pri Hajduku, moja plača znaša en evro," je ob podpisu pogodbe dejal Kalinić, športni direktor kluba Mindaugas Nikoličius pa je dodal: "Nikola se vrača z enim ciljem; da Hajduku premaga končati 19-letno sušo brez naslova prvaka."

Splitčanom po polovici sezone kaže kar dobro, saj so na vrhu 1. HNL in imajo šest točk prednosti pred drugo Rijeko, ki je odigrala tekmo manj in sedem točk prednosti pred Dinamom, ki je odigral dve tekmi manj.