Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.12.2023 08:48:25
Deli članek:

Bes po turškem derbiju! Oko Maura Icardija je povzročilo škandal, ki je razbesel tudi bosanskega zvezdnika!

profimedia

Turški derbi med Galatasarayom in Fenerbahčejem se je končal brez zadetkov.

Čeprav vroči istanbulski derbi med vodilnima ekipama lige ni postregel z zadetki, je bilo ozračje na njem zelo naelektreno. To se je kazalo v številnih prekrških na obeh straneh, teh je bilo kar 45, zaradi katerih je sodik pokazal kar sedem rumenih kartonov. Med tekmo pa je bilo tudi kar nekaj prerivanja. 

Obračunavanje pa se je nadaljevalo tudi po tekmi, ko je Galatasaray na Instagramu objavil fotografijo svojega zvezdnika Maura Icardija s poškodovanim očesom. Zraven so pri turškem velikanu zapisali: "Tisti, ki želijo pravico le zase, so danes grobo manipulirali s turškim nogometom. Sodnikom, VAR sobi in 26 kameram ni uspelo videti kaj se je zgodilo, sram nas je za njih. Upamo, da se bodo tisti, ki so turški nogomet privedli do te točke, nekega dne sramovali." Očitno so pri krvnikih Olimpije v kvalifikacijah za ligo prvakov trdili, da je Icardi udarec prejel s strani nogometašev tekmecev in so si zato želeli enajstmetrovko. 

To pa je za še več besa poskrbelo pri Fenerbahčeju. Napadalec rumeno-črnih Edin Džeko je po tekmi o tem pripetljaju dejal: "Icardi se je z glavo udaril v vratnico, oni pa to objavijo na Instagram in se pritožujejo nad enajstmetrovko. Kako tipično za njih, to je sramotno." Posnetki dogodka, ki so zaokrožili po družbenih omrežjih res kažejo na to, da je argentinski napadalec svojo poškodbo staknil zaradi trčenja z okvirom nasprotnikovega gola.

Ekipi sta sicer po tem remiju še naprej s 44 točkami izenačeni na vrhu turške lige in imata po 17. krogih kar 14 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem.