© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.12.2023 11:22:09
Deli članek:

Razveljavljeni zadetek Ronalda razdelil svet, navijači Portugalca izzivali z Messijem (video)

Profimedia

V derbiju prvenstva Savdske Arabije je Al-Hilal s 3:0 odpravil Al-Nasr, v ospredju dogajanja pa je bil, kakopak, Cristiano Ronaldo.

Domači navijači so Portugalca pričakali z žvižgi, a na takšno dobrodošlico je Ronaldo že vajen. Ko so tribune vzklikale ime Lionela Messija, se je le nasmejal in med korakanjem v slačilnico navijačem delil poljubčke.

Strasti so se sicer dokončno razvnele sredi drugega polčasa, ko je zvezdnik gostov po podaji Sadia Maneja dosegel izenačujoči zadetek, a ga je sodnik s kratko in hitro intervencijo VAR-sobe zaradi domnevnega nedovoljenega položaja razveljavil. Ronaldo se z odločitvijo delivca pravice nikakor ni mogel sprijazniti, v nekem trenutku je celo stopil pred žogo in skušal preprečiti, da bi se tekma nadaljevala.


Trener Al-Nasra Luis Castro si je posnetek akcije ogledal na mobitelu in ga zatem kazal četrtemu sodniku.

Jasno, obveljala je sodnikova, domačini pa so v izdihljajih z dvema zadetkoma srbskega napadalca Aleksandra Mitrovića povsem dotolkli Ronaldovo ekipo. Zanimivo, tudi prvi zadetek za Al-Hilal je dosegel srbski nogometaš – Sergej Milinković-Savić.

Po 15 tekmah je Al-Hilal prvi na lestvici. Al-Nasr na drugem mestu zaostaja za sedem točk. Ronaldo je s 15 zadetki vodilni strelec, z dvema zadetkoma manj mu za ovratnik diha Mitrović.