benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
6 02.12.2023 01:18:29

Vroča debata! Veliki talent, sin Mariborčana in Hercegovke – za Hrvaško, Slovenijo ali vendarle Nemčijo?

Profimedia
Mladi zvezdnik nemške U-17 reprezentance, ki ima slovenske in hrvaške korenine, postaja vse bolj vroča zgodba. Roberta Ramšaka danes ob 13. uri čaka finale kadetskega svetovnega prvenstva.

V Indoneziji se bosta za naslov svetovnega prvaka v kategoriji do 17 let pomerila Nemčija in Francija, eden glavnih adutov prve pa bo prav napadalec mlade ekipe Bayerna, čigar oče je Slovenec Kristijan iz Maribora, mama pa Dragica iz okolice Livna, iz Hercegovine.

Zanimivo, mladi Nemci in Francozi so se poleti med seboj pomerili že v finalu evropskega prvenstva, v Budimpešti so po streljanju enajstmetrovk slavili prvi, Ramšak pa si je s štirimi zadetki še s tremi fanti delil naziv najboljšega strelca turnirja. V Indoneziji je do finala dvakrat meril v polno.

Čeprav je rojeni Nemec, ki z družino živi v Unterhachingu, na obronkih Münchna, član Bayerna in nemške izbrane vrste, njegovo nogometno državljanstvo v članski kategoriji še ni zapečateno. Na spletni strani Transfermarkt so zraven nemške dodali še slovensko zastavo. Jasno, Nemci nanj resno računajo, zanimanje pa kažejo tudi veljaki hrvaške nogometne zveze. Po nekaterih informacijah križem rok ne sedijo niti na slovenski zvezi.



Hrvaški mediji so tako v teh dneh zapisali, da je v veliko ofenzivo krenila prav Slovenija, ki naj bi Ramšaku ponudila mesto v ekipi na Euru prihodnje leto. Obenem niso pozabili dodati, da bi mladi napadalec sicer najraje zaigral za Hrvaško. Kakopak ...

V pogovoru za hrvaški Gol oče Kristijan ni želel komentirati vroče debate, češ da pred finalom svetovnega prvenstva ne bi bilo primerno. "Kdo ve, kaj bo prinesla prihodnost. Nihče med nami tega ne more vedeti. Ničesar ne izključujem," je dejal in potrdil, da so ga že poklicali iz hrvaške zveze, a se niso ničesar dogovorili.

Z Bayernom, čigar član je od svojega desetega leta dalje, ima Ramšak pogodbo le do konca sezone. Za naprej je še vse odprto. Zanimivo, v svojih vrstah bi ga želel videti Hajduk, pri katerem bi se takoj pridružil članski ekipi. Zanj se zanimajo tudi drugi evropski klubi, med drugimi Benfica in Sevilla.

Članki iz rubrike