avto, hitrost, divjanje, vožnja Svet24.si

Strožje kazni za divjake na cesti v Avstriji

kolektivna zavest Svet24.si

Teži kolektivne zavesti nihče ne more ubežati

895265_047-zdravniska_stavka Necenzurirano

Kje je največ zdravnikov preklicalo soglasje za ...

tanja fajon, klemen žibert, matjaž han Reporter.si

V SD mrzlično iščejo rešitelja, a nihče noče...

doncic 1 Ekipa24.si

Dončić udaril v svojem slogu! Novinar vztrajal, ...

matino-antunović, skrito-v-raju Njena.si

O igralcu iz serije Skrito v raju: Tiha voda ...

Adam Delius Ekipa24.si

Da bi Elšnik v Celju sedel na klopi? Odziv ...

rp
rp
0 02.12.2023 08:18:17

Anketa pred žrebom: Kakšne so želje Oblaka, Jermaniša, Prašnikarja, Vršiča, Šiljaka in Zupana?

Kakšna so vaša pričakovanja pred žrebom skupin za EP? Katere reprezentance v bobnih 1, 2 in 4 so za slovensko reprezentanco lažje premagljive in katerim bi se bilo dobro izogniti?

Brane Oblak
"Na evropskem prvenstvu ne bo lahkih nasprotnikov, saj bodo tam vsi zelo dobro pripravljeni. Kakšnih posebnih želja glede žreba nimam. Od tistih iz prvega bobna Nemci v tem trenutku niso najmočnejši, s Francozi, Angleži, Portugalci ali Španci pa bi nam kar trda predla. Glede možnih slovenskih nasprotnikov je težko reči, kateri bi nam ustrezali bolj in kateri manj. Iz drugega bobna bi se bilo dobro izogniti Turčiji in iz četrtega Italiji, tam bi bil najboljši kdo od kvalifikantov. Vsekakor pa menim, da bo za vsakega tekmeca Slovenija trd oreh. Res pa je, da v nogometu potrebuješ tudi srečo, ne samo znanje."


Alfred Jermani
"Slovenije ni med favoriti prvenstva. Kogarkoli iz prvega bobna bo težko premagati, a nogomet je zanimiv tudi zato, ker so presenečenja mogoča. Poskrbeti bo treba, da bomo v svoji skupini vsaj tretji in da bomo ob tem dosegli vsaj eno zmago in po možnosti še en remi. V skupini s štirimi ekipami naj bi bil vsaj na papirju od nekoga močnejši. Slovenija torej ima možnosti, da se uvrsti v izločilne boje, ne glede na to, koga dobi v skupino kot četrtega. Vsekakor si iz četrtega bobna ne želimo Italijanov, ki so aktualni evropski prvaki. Kar zadeva ekipe iz drugega bobna, so vse premagljive, z vsemi pa lahko tudi izgubimo."


Bojan Prašnikar
"Jasno je, da nam z nikomer na tem prvenstvu ne bo lahko. Pri žrebu kvalifikacijske skupine smo imeli kar nekaj sreče, ki nam je omogočila normalno tekmovanje, a je nanjo vsakič težko računati. Iz prvega bobna je skoraj vseeno, koga bi dobili za tekmeca, saj bodo vsi v vlogi favorita. Ob prvem so tri zelo močne ekipe tudi v četrtem bobnu, kjer bi bilo bolje dobiti koga od kvalifikantov. Kar zadeva drugi boben, se na papirju zdi najlažja tekmica Albanija, proti vsem ostalim pa so stvari odprte. V vsakem primeru bi bilo v skupino dobro dobiti reprezentance, s katerimi lahko tekmujemo. Vedno velja razmišljati o najboljšem, kar je mogoče."


Dare Vršič
"Lepa prednost bi bila, če bi z reprezentanco iz prvega bobna igrali nazadnje. Za moje pojme bi bilo to pri žrebu zelo pomembno. Vse ekipe, ki bodo igrale na EP, so močne, morda nam bi bilo malce lažje le proti komu od kvalifikantov iz četrtega bobna. Iz tega bobna bi se bilo dobro izogniti Italiji in Švici, nič pa ne bi imel proti, če bi igrali s Srbijo. V prvem so vse reprezentance približno enake, ne bi pa si želel Francije in Portugalske. Tudi iz drugega bobna ni lahkega nasprotnika, tako da bo Slovenija morala biti še boljša, kot je bila. Verjamem, da ima selektor Kek izkušnje in ve, kako se taktično lotiti določenega tekmeca."


Ermin Šiljak
"To je vprašanje za milijon dolarjev. Vse reprezentance, ki so se kvalificirale na to EP, so se zaradi svoje kakovosti. Osebno so me še najbolj presenetili Albanci, ki očitno imajo kakovost, a bi raje igral proti njim kot denimo proti Francozom. Vemo, da se najboljši nogomet igra v Evropi, tako da bodo vse reprezentance na prvenstvo gotovo dobro pripravljene. O imenih posameznih reprezentanc, ki bi bile lahko naše tekmice, niti ne bi govoril, ker je to nehvaležno in bi se hitro lahko zarekel. Takšne stvari nerad napovedujem. Raje počakajmo žreb in bomo potem lažje komentirali, kako proti kateri reprezentanci."


Branko Zupan
"Takšne napovedi so precej nehvaležne. Iz drugega bobna bi nam bolj kot ostali verjetno ustrezala Albanija, morda še Romunija, v prvem pa si ne bi ravno želel Nemčije, ki bi bila kot domačinka težja tekmica, kot denimo Belgija. Iz zadnjega bobna bi bil vsekakor najboljši tekmec nekdo od kvalifikantov. Ob ugodnem žrebu se lahko potegujemo za drugo mesto v skupini. Če bo Slovenija stopnjevala svojo pripravljenost, ima vsekakor možnosti za napredovanje v izločilne boje. Vse reprezentance, ki so se uvrstile na EP, so zelo kakovostne, odločale pa bodo tudi nianse glede analize tekmecev, priprave in tempiranja forme za prvenstvo."

Značke: žreb, euro

Članki iz rubrike