Barvanje 8-okt20 Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za...

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

Aria miha in saša Njena.si

Aria zrasla v lepotico, ob kateri obstane korak

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

nu
nu
0 14.08.2023 09:21:31

Torcida s transparentom šokirala ostale navijače Hajduka, kar je sledilo ... (foto + video)

Profimedia
Hud navijaški incident v Atenah, ki je terjal življenje navijača AEK-a, še vedno odmeva.

V pričakovanju razpleta in usode 102 hrvaških navijačev, članov navijaške skupine BBB, ki so za rešetkami v grški prestolnici, se vrstijo odzivi od vsepovsod. Na Hrvaškem večji del javnosti obsoja huligane, ki so kljub Uefini prepovedi potovali v Atene z očitno željo po neredih, del javnosti sočustvuje s starši teh navijačev, ki so osramočeni in preživljaje težke trenutke, nekateri pa navijače Dinama celo povzdigujejo do neba in jih označujejo za junake.

Zanimivo, tudi največji sovražniki zagrebških navijačev, člani Torcide iz Splita, so tokrat v duhu solidarnosti stopili v bran priprtim članom BBB. Med včerajšnjo prvenstveno tekmo s Slaven Belupom na Poljudu so namreč razvili transparent z napisom: 'Svoboda Bad Blue Boysom'.



Mnogi preostali navijači na stadionu so bili presenečeni, celo šokirani. Najprej so se zaslišali žvižgi večjega dela gledalcev na drugih tribunah, zatem je prišlo celo do medsebojnega pretepa na navijaški severni tribuni.

Danes mineva že teden dni od incidenta, v katerem je zaradi vbodne rane v roki umrl 29-letni Mikalis Kacuris. Iz Grčije iz ure v uro prihajajo nove podrobnosti – tako policijske preiskave kot tudi usode 105 priprtih navijačev, med katerimi sta 102 Hrvata, dva Grka in Albanec. Že včeraj naj bi 41 hrvaških navijačev premestili v 16 različnih zaporov, ki so sicer polni najhujših grških huliganov.

Značke: bbb, atene, hajduk, torcida, aek

Članki iz rubrike