tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

vrocina2 Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se ...

tina gaber robert golob dallas insta Reporter.si

Filmi Roberta Goloba: iz romantične komedije s ...

televizija navijac Ekipa24.si

Jezni slovenski navijač se je po prejetem zadetku...

Benjamin Šeško Njena.si

To je lepo dekle Benjamina Šeška

sesko Ekipa24.si

Benjaminu Šešku smo pokazali posnetek njegove ...

STA
STA
0 03.08.2023 16:27:41

Kolumbijke in Maročanke zadnje udeleženke osmine finala na SP

Na svetovnem prvenstvu nogometašic, ki poteka na Novi Zelandiji in v Avstraliji so znane vse udeleženke osmine finala. Izločilne boje sta si v skupini H zagotovili še Kolumbija in Maroko. Sledni je v Perthu v 3. krogu ugnal Kolumbijo z 1:0, na drugi tekmi sta se z 1:1 razšli Južna Koreja in Nemčija, ki je prvič na SP izpadla v skupinskem delu.

Nemke, osemkratne evropske prvakinje, so prvi šok na tem SP doživele prejšnjo nedeljo, ko so v Sydneyju proti Kolumbiji, ta je tedaj zmagala drugič na tem SP, izgubile z 1:2.

Tako so se Nemke pred tretjim krogom v Brisbanu znašle na drugem mestu, prav tako tri točke pa je po dveh tekmah zbral tretji Maroko, ki ga je nemška zasedba uvodoma nadigrala s 6:0. Da bo mera polna, so v tretjem krogu proti dvakratnim svetovnim prvakinjam (2003, 2007) in podprvakinjam leta 1995 že v šesti minuti povedle Korejke, uspešna je bila Sohyun Cho.

Proti ekipi, ki je v prvih dveh krogih doživela dva poraza, je v 42. minuti izenačila Alexandra Popp. V 60. minuti so Nemke zadele prečko, dve minuti prej je sodnica razveljavila njihov zadetek zaradi prepovedanega položaja. Tudi v nadaljevanju drugega dela so Nemke napadale z vseh položajev, vendar so bile neuspešne, kot tudi tekmice iz protinapadov, čeprav je podaljšek sodnice trajal četrt ure.



Maroko je na drugi tekmi v Perthu v vodstvo prišel v četrti minuti sodniškega dodatku po dosojeni enajstmetrovki. Strel z bele pike je kolumbijska vratarka Catalina Perez obranila, napako maroške kapetanke Ghizlane Chebbak pa je popravila Anissa Lahmari in odbito žogo spravila v mrežo.

Po prostem dnevu v petek bodo prve tekme osmine finala v soboto, ko se bosta ob 7. uri po slovenskem času v Aucklandu pomerili Švica in Španija, ob 10. bo v Wellingtonu še dvoboj med Japonsko in Norveško.

Preostali pari osmine finala so Nizozemska - Južna Afrika, Švedska - ZDA, Anglija - Nigerija, Avstralija - Danska ter Kolumbija - Jamajka in Francija - Maroko.

Značke: nogomet, sp, ženske

Članki iz rubrike