Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.07.2023 11:20:57
Deli članek:

Angleški nogomet pretresa nova tragedija, umrl lastnik enega najbolj kultnih klubov!

Profimedia

V prometni nesreči je umrl lastnik kultne angleške zasedbe.

V čustvenem sporočilu za javnost je angleški drugoligaš Millwall sporočil, da je v prometni nesreči umrl lastnik kluba John Berylson, ki je bil star 70 let. Okoliščine nesreče še preiskujejo, po poročanju angleških medijev pa policija zbira informacije, saj naj bi šlo za zelo nenavadne okoliščine.

Ameriški poslovnež je leta 2007 postal večinski lastnik kluba, v tem času pa ga je iz tretje lige pripeljal v drugi kakovostni razred. Med zaposlenimi je bil zelo cenjen, zelo pa so ga spoštovali tudi navijači Millwalla, ki sicer slovijo po svoji temperamentnosti.

Čeprav je Millwall v vsej svoji zgodovini le dve sezoni preživel med angleško elito, in sicer med leti 1988 in 1990, pa vseeno velja za enega najbolj kultnih angleških klubov. Med večje uspehe kluba sodi naslov podprvaka pokala FA iz leta 2004, še štirikrat pa je igral v polfinalu tega najstarejšega nogometnega pokalnega tekmovanja.

Premoženje preminulega lastnika naj bi se gibalo med 150 in 200 milijoni evri, smrt pa bo zagotovo hud udarec za angleški klub, v katerega je Berylson vložil prek 100 milijonov evrov lastnega denarja.