Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.06.2023 08:44:48
Deli članek:

Pred Messijem v ZDA le štirje košarkarji: Ta seznam vas bo močno presenetil, poglejte si to!

Profimedia

Lionel Messi bo eden najbolje plačanih športnikov v ZDA.

Lionelu Messiju se ne gre zgolj za denar. Ker je zavrnil več kot milijardo evrov vredno ponudbo kluba iz Savdske Arabije, je pridobil kar nekaj novih simpatij, jasno pa je, da bo tudi v Miamiju dobil pošteno plačilo.

Čeprav se klub iz ameriške lige MLS s Savdijci ne more kosati, pa so vseeno našli dovolj denarja, s katerim so v svoje vrste zvabili Messija. Argentinec bo postal celo peti najbolje plačani športnik v konkurenci vseh ameriških ekipnih športov, zanimiv pa je predvsem podatek, da so pred njim kar štirje košarkarji.

Na prvem mestu sta s plačo 56,1 milijonov dolarjev Devin Booker in Karl-Anthony Towns, sledi jima srbski zvezdnik Nikola Jokić (54,5 milijonov dolarjev), ki se ta čas z Denverjem bori za naslov prvaka lige NBA, četrti pa je ostrostrelec Bojevnikov Steph Curry, ki na sezono zasluži dobrega pol milijona manj.

Messi, ki uradno sploh še ni podpisal pogodbe, bo na sezono v žep pospravil vsaj 53,7 milijonov evrov, na naslednjih petih mestih pa sta še dva košarkarja in trije igralci iz ameriškega nogometa.