Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
9 08.06.2023 12:37:37

Ne bo igral za drobiž! Messija bodo plačevali Apple, Adidas in klub, po koncu kariere pa bo lahko ...

Profimedia
Lionel Messi ne bo igral za drobiž.

Še pred kratkim se je zdelo, da se bo Lionel Messi iz Pariza preselil v Savdsko Arabijo in sledil Cristianu Ronaldu, ki se je odločil, da bo pred koncem kariere pošteno okrepil svoj bančni račun. V dveh sezonah in pol naj bi tam zaslužil znesek, kot ga v svoji karieri še ni, Messiju pa arabski polotok očitno ni prav nič dišal.

Namesto arabskega sveta je izbral Združene države Amerike in ligo MLS, v prihajajoči sezoni pa bo nosil dres Inter Miamija, ki je v večinski lasti nekdanjega nogometnega zvezdnika Davida Beckhama. Sprva so bile finančne podrobnosti zavite v tančico skrivnosti, zdaj pa tudi te počasi prihajajo v javnost. Lahko ste prepričani, da Messi v ZDA ne bo igral za drobiž, njegov zaslužek pa je precej odvisen od odziva nogometnih navdušencev in navijačev Miamija.



Na leto naj bi imel zagotovljenih vsaj 50 milijonov evrov na sezono, med drugim pa bo na plačilni listi tehnološkega giganta Appla, Adidasa in seveda tudi nogometnega kluba iz Miamija.

Apple mu bo nakazal nekaj odstotkov od prodaje ogleda nogometnih tekem prek spleta, Adidas mu bo prav tako plačal nekaj odstotkov od prodaje dresov, sama liga pa naj bi mu po koncu kariere omogočila nakup enega od klubov v ligi MLS. Tako kot je to pred leti omogočila Davidu Beckhamu.

Značke: miami, messi

Članki iz rubrike