Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 29.05.2023 10:15:32

Vsa Anglija se norčuje! Luton bo s svojim stadionom hit v premier ligi (foto + video)

V Angliji je padel zastor nad premier ligo. Prvak je znova Manchester City, elito pa zapuščajo najboljši izpred sedmih let Leicester, ob njem pa tudi Leeds in Southampton. Stopničko višje so naredili Burnley, Sheffield United in Luton.

Prav Luton vse od zmage po enajstmetrovkah v odločilni tekmi s Coventryjem dviga največ prahu. Klub iz mesta, velikega za slabo Ljubljano in približno 50 kilometrov oddaljenega od prestolnice, namreč nima objekta, ki bi zadovoljil strogim pogojem angleške zveze.

Luton je bil ustanovljen leta 1885, vse od leta 1905 pa svoje tekmece gosti na stadionu Kenilworth Road, stisnjenem med ozke ulice in hiše z vrtovi. Kapaciteta 10.356 sedežev bo v prihodnji sezoni kakopak najmanjša v premier ligi, a še za silo zadostna za tekmovanje med elito. Vseeno pa bo moral klub v poletno obnovo vložiti 10 milijonov evrov, saj so glavna tribuna, reflektorji, novinarska mesta vip lože tako močno zastareli, da niti po naključju ne ustrezajo najvišji ravni.

Denar ne bo predstavljal težave, saj je Luton z zmago v play-offu za napredovanje zaslužil, reci in piši, več kot 100 milijonov funtov iz naslova teve pravic.

A kljub nujni posodobitvi stadiona vodstvo Lutona ne bo moglo rešiti težav z nenavadno lokacijo, saj je objekt stisnjen med ozke ulice, hiše ter njihove vrtove in cesto. Vhodi na tribune so tako umeščeni skozi stanovanjske zgradbe, stopnice, ki vodijo do sedežev, pa so speljane kar med vrtovi oziroma atriji. Lahko si predstavljate, kako je videti sicer mirna soseska na dan tekme, ko sicer mirne ulice zasedejo nogometni navijači.

luton 12
Profimedia

luton 9
p

luton 10
p

luton 11
Profimedia

luton 13
Profimedia

luton 7
Profimedia

luton 8
Profimedia

luton 4
Profimedia

luton 6
Profimedia

luton 2
Profimedia

luton 3
Profimedia

luton 1
Profimedia

Značke: luton, premier-liga

Članki iz rubrike