nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 22.05.2023 11:31:52

Razkritje, ki je osupnilo Barcelono! Ali si Katalonci lahko privoščijo Messija? Uh, saj ne boste verjeli ...

Profimedia
Tudi to je eden od razlogov, zakaj si želijo pri Barceloni na vsak način vrniti Lionela Messija.

Ker se sezona počasi približuje h koncu in ker bo kmalu nastopil čas, ko bodo klubi začeli iskati okrepitve in sveže moči, je v teh dneh v središču pozornosti spet Lionel Messi.

Legenda Barcelone ne zadnji dve sezoni preživela v Parizu, vse več pa je namigov, da bo Argentinec po koncu sezone zapustil vrste PSG-ja in se podal novemu izzivu naproti. Med drugim se ga je selilo v Savdsko Arabijo, kjer že igra Cristiano Ronaldo, vse bolj glasnejši pa so namigi o vrnitvi v Barcelono.


Zaradi pravil finančnega fair-playja bi morala Barcelona poleti napolniti bančno blagajno, v klubu pa so pripravili tudi posebno finančno poročilo, da bi ugotovili, kakšen vpliv bi imel Messijev prihod na klubsko blagajno.

Poročilo je presenetilo celo vodstvo kluba, saj so prišli do zaključka, da bi samo z novimi sponzorji Barcelona prišla do 150 milijonov evrov, ob tem bi še dodatnih 80 milijonov kapnilo na račun prodaje vstopnic. Barcelona je imela po odhodu Messija za njene razmere precej skromno obiskane tekme, klubska legenda pa bi na tribune privabila precej več gledalcev, kot jih je bilo na tribunah v zadnjih dveh sezonah.

Ker Messiju po koncu sezone poteče pogodba, bi se k Barceloni lahko pridružil kot prost igralec, za njegovo plačo pa bi moral klub odšteti 25 milijonov evrov. V primerjavi z 230 milijoni, kolikor bi jih klub po oceni zaslužil z Messijevim prihodom, je to seveda majhen strošek.

Značke: messi, barcelona

Članki iz rubrike