pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

rb
rb
0 22.05.2023 09:51:05

To, kar se je zgodilo v Fazaneriji, se v Sloveniji do zdaj ni še nikoli

Loris Cipot
Črno-bele proslavile dvojno krono.

Zastor je padel tudi nad žensko sezono na sončni strani Alp, dvojne krone se veselijo igralke Mure None, zadnji prvenstveni krog pa je postregel z derbijem. V Fazaneriji je gostovala Olimpija in ker so si črno-bele lovoriko zagotovile že prejšnji konec tedna, je imel dvoboj 'le' prestižni pomen. Nadvse izražen prestižni pomen, v spopadu večnih rivalk drugače pač ne more biti.

Tudi na sončni strani Alp je v preteklih letih špalir za prvake (prvakinje) na prvi tekmi po osvojeni trofeji postal nekaj običajnega, toda v nedeljskem popoldnevu ga v prekmurskem nogometnem hramu vendarle ni bilo v takšni obliki, kot je marsikdo pričakoval. Ljubljančanke se namreč niso odločile za tovrstno potezo, tekmicam niso čestitale na tak način, toda Prekmurke so imele pripravljen rezervi scenarij, naposled so špalir postavila dekleta iz mlajših klubskih selekcij.

Vedno vroč obračun se je sicer razpletel z zmago gostiteljic. Zasedba iz prestolnice je z golom Izabele Križaj povedla že v četrti minuti, a kmalu zatem je Špela Kolbl poskrbela za izenačenje, nakar je Kaja Korošec v končnici prvega polčasa zadela za končnih 2:1. Domači navijači so rajali skupaj z igralkami, zbralo se jih je lepo število. Toliko, da bo tekma v Fazaneriji ostala zapisana v zgodovino kot prva v ženski konkurenci na sončni strani Alp, na kateri se je zbralo več kot tisoč gledalcev. Bilo jih je 1290 in vsekakor tudi to razkriva, kakšen status ima nogomet na ravnici ...

žnk-mura-nona, podelitev, prvakinje, slavje
Aleš Cipot

znk mura ac

Galerija

Članki iz rubrike