Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.04.2023 08:50:22
Deli članek:

Kakšen dramatičen debi! Bišćan prvič vodil Dinamo, nepričakovan junak pa nekdanji član Olimpije! (video)

Martin Metelko

Nekdanji trener Olimpije je debitiral na klopi Dinama in se veselil zmage.

Nekdanji trener Olimpije Igor Bišćan je pred dnevi pri Dinamu nasledil Anteja Čačića na vročem trenerskem stolčku. Zdaj že nekdanji trener se je moral posloviti po seriji slabih rezultatov, saj je na zadnjih petih tekmah v hrvaški ligi zmagal zgolj enkrat, sodu pa je izbil dno poraz proti Šibeniku in posledično izpad v polfinalu hrvaškega pokala.

Vodstvo zagrebškega kluba je hitro pripeljalo novega trenerja, iz vrst mlajše hrvaške reprezentance pa je prišel Bišćan. V soboto je dočakal svoj debi na klopi Dinama in zmagal, a za to so se morali njegovi varovanci močno potruditi. Na gostovanju pri sosednji Lokomotivi so se varovanci Bišćana v 34. minuti znašli v zaostanku z 0:1, na začetku drugega polčasa pa vendarle izenačili.

Dinamo je lovil vodstvo, v 72. minuti je Bišćan v igro poslal nekdanjega člana Olimpije Luko Menala, krilni napadalec pa se mu je oddolžil šest minute pozneje, ko je z močnim udarcem zadel pod prečko. Zanimivo, to je bil za Menala šele drugi zadetek v letošnji sezoni, prvega je dosegel v prvem krogu, ko je prav tako odločil tekmo z Lokomotivo, v zadnjem času pa se je znašel v nemilosti Čačića, ki mu prave priložnosti za igro ni ponudil.