blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

Foto 1 Njena.si

Žena slovenskega pevca zaradi raka umrla stara 33...

koln nogomet siddharta euro 24 mm Ekipa24.si

Kakšna norišnica! Nepozabni prizori s koncerta ...

nu
nu
0 09.04.2023 11:52:15

Zdaj pa derbi v Ljubljani! Krznar po zmagi nad Koprom zadovoljen, tako je nagradil svoje varovance ...

Luka Vovk
Maribor je na generalki pred derbijem zanesljivo opravil svoje delo.

Nogometaši Maribora so na tekmi proti Kopru prikazali eno boljših predstav v letošnji sezoni in slavili s 3:1. Z dvema podajama se je izkazal Josip Iličić, pred zadnjim letošnjim prvenstvenim večnim derbijem pa je ta zmaga vlila kar nekaj dodatne samozavesti.

"Nedvomno ena naših boljših predstav proti zelo zahtevnemu, nehvaležnemu nasprotniku. Kot sem napovedal pred tekmo, je pomenil dvoboj fizično velik izziv. Gostje so bili agresivni, toda oddelali smo od prve do zadnje minute bojevito in delovno, na koncu pa te ob tolikšnem trudu nagradi tudi rezultat. Tehnično, taktično smo opravili nalogo z dovolj kakovosti. Ko poskrbiš za celotno izvedbo, prideš do zmage. Tokrat nam je uspelo na zelo dober način, zato velja nameniti čestitke vsem, ki so bili udeleženci tekme in tistim, ki so ostali na klopi ali izven kadra," je za spletno stran Maribora uvodoma dejal trener Maribora Damir Krznar.



Še posebej ga je veselilo, da so zaradi lažjih poškodb Žana Vipotnika in Jana Repasa v ospredje stopili nogometaši, ki do zdaj niso dobili večje minutaže. "Nismo želeli tvegati. Ocenili smo po priporočilih zdravniške službe, da bi njun nastop na tem spolzkem igrišču pomenil preveliko tveganje. Naredili smo manjše rošade, a smo brez dveh oz. treh tako pomembnih igralcev, saj je tudi Brnić lahko igral le zadnje pol ure, prikazali zelo dobro predstavo. To veseli, saj pomeni, da imamo še rezerve v igralcih, ki doslej niso dobili večje minutaže. Žal mi je, da niso, a me veseli, da imamo na klopi velik potencial. Upam, da bomo tako tudi nadaljevali in bodo vsi prispevali delež v tej lepi seriji, ki traja. Moramo biti previdni pri izpostavljanju posameznikov, da koga ne izpustimo. Zato je treba nameniti pohvalne besede vsem, ki so igrali, saj so prikazali fantastično predstavo, trudili so se po najboljših močeh in res je bilo lepo spremljati tekmo. Zavedamo se, da imamo v kadru kakovostne igralce, ampak težko je opredeliti, kako se bodo odzvali nekateri, ki dolgo niso igrali. Laušića smo vmes že vpeljali v ekipo. Slabše smo spali ob pomisleku, koga uvrstiti v napad. Zaradi igre Kopra smo se bolj osredotočili na posest in to je bila dobra odločitev. Najbolj pomemben je bil prvi gol, nato je bilo lažje."

Zdaj je na vrsti večni derbi, v nedeljo še zadnjič v letošnji sezoni Prve lige Telemach. "Spisali smo najlepšo čestitko navijačem in vsem v klubu ter poskrbeli za mirne, prijetne velikonočne praznike. Verjamem, da se bodo fantje ustrezno odpočili pred naslednjimi bitkami. Dobili bodo dva prosta dneva, naj preživijo prijetne trenutke v družinskem krogu. Vsekakor bo lepše in lažje vstopiti v derbi po tako uspešnem tednu."

Značke: krznar, maribor

Članki iz rubrike