Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.04.2023 09:55:32
Deli članek:

Messi šokiral Savdijce, ki so mu ponudili zgodovinsko plačo - 400 milijonov evrov na sezono

Profimedia

Potem ko je v Savdsko Arabijo odšel Cristiano Ronaldo, so v tej državi načrtovali še eno megalomansko potezo. Da bi v svoji ligi združili dva največja nogometaša zadnjih dvajsetih let, je bil videti kot dobro premišljen načrt.

Vendar želje so eno, realnost pa nekaj drugega. Denar vendarle ni vedno vladar sveta. V tem konkretnem primeru je drugače. Argentinec se je Savdijcem zahvalil in zavrnil vrtoglavi znesek. Skupaj z družino naj bi se namreč želel vrniti v Barcelono. V Savdski Arabiji so že odstopili od projekta. Dojeli so, da Messiju v zaključku kariere denar več ne predstavlja glavnega motiva.

Največja pogodba v zgodovini nogometa se torej ne bo zgodila. "Klubi iz Savdske Arabije se umikajo iz sanjskega posla, dvigajo roke od Lionela Messija," je zapisala španska Marca, ki je še ugotavljala, da je bil primer s Cristianom Ronaldom, ki pri Al Nassru igra za 200 milijonov evrov letne plače, vendarle drugačen.

Messi bi lahko podvojil Portugalčevo plačo. Ponudil mu jo je Al Hilal, glavni tekmec Al Nassra. Če bi Argentinec ponudbo sprejel, bi vsako sekundo zaslužil 13 evrov, vsako minuto 771 evrov, vsako uro 46.000 evrov, vsak dan 1,1 milijon evrov in vsak mesec 33,33 milijona evrov. V tej sezoni v dresu PSG-ja zasluži 38 milijonov evrov.

V katalonski prestolnici naj bi bilo že vse pripravljeno za njegov povratek. Pogovori so v teku, vodstvo Barcelone pa na vse pretege sestavlja finančno konstrukcijo.