elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

matjaz kek mm Ekipa24.si

Razmišljanje slovenskega selektorja, ki se bo ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

slovenija 3 Ekipa24.si

V stilu! Slovenski nogometaši so navdušili s ...

sta
sta
0 08.04.2023 08:44:12

Burnley v prihodnji sezoni znova med angleško elito

Profimedia
Medtem ko med angleško elito poteka ogorčen boj za obstanek, si je v petek zvečer napredovanje iz drugega ranga tekmovanja že zagotovil Burnley. Varovanci nekdanjega kapetana Manchester Cityja, Belgijca Vincenta Kompanyja, so si že sedem tekem pred koncem zagotovili preboj med elito.

To jim je uspelo po gostujoči zmagi proti Middlesbroughu z 2:1. Na lestvici ima vodilni Burnley po 39 tekmah zdaj 87 točk, tretji Luton pa jih je po 40 dvobojih zbral 68 in ne more več ujeti Kompanyjevih mož.

Blizu napredovanja je tudi Sheffield United, ki je zbral 76 točk in zaseda drugo mesto. Ekipe od tretjega do šestega mesta se bodo po koncu rednega dela sezone s 46 tekmami nato za zadnje mesto v angleškem prvenstvu borile v play-offu.

Burnley 2
Profimedia


Burnley je neporažen zadnjih 19 tekem, v sezoni pa je izgubil le dvakrat ob 12 neodločenih izidih. Moštvo je bilo pred tem šest sezon del premier lige, po izpadu pa so na klop pripeljali Kompanyja, kar se je izkazala kot dobra odločitev, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Klub je moral po ameriškem prevzemu leta 2020 ob izpadu plačati več kot 70 milijonov evrov dolgov, zaradi česar so bili primorani prodati številne nosilce igre.

Kompany je nato sestavil moštvo in izkoristil dobre vezi z Manchester Cityjem ter poznavanje belgijskega nogometa za številne poceni nakupe, še dodaja dpa.

Burnley 3
Profimedia

Članki iz rubrike