tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

17313X0054 Necenzurirano

Šolak ima novo tarčo: po T-2 kupuje še televizijo

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

doncic Ekipa24.si

Prvič po izgubljenem finalu in povratku v ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

oblak Ekipa24.si

Uau! Navijači so se pojavili na slovenskem ...

nu
nu
0 07.04.2023 19:09:23

Čeferin uresničil svojo napoved! Kaj je roka in kaj ni?! Uefa bo s tem razrešila vse dileme!

Profimedia
Novoustanovljeni odbor se bo prvič sestal 24. aprila.

Igra z roko v nogometu tudi po uvedbi tehnologije VAR ostaja predmet številnih polemik. Gre za sivo območje, na katerem si niso enotni niti sodniki, o tem pa je v nedavnem odmevnem intervjuju za EkipoSN spregovoril tudi prvi mož Uefe Aleksander Čeferin.

"Tega pravila ne razumem. Absolutno ne razumem. In nujno je na tem področju nekaj narediti. Ob koncu aprila bomo oblikovali posebno skupino, ki jo bo vodil Zvonimir Boban, v njej pa želimo imeti tudi vse največje trenerje in bivše nogometaše – tiste, ki so trenutno na položaju, in tiste, ki niso. To bodo največja imena svetovnega nogometa. Ena od prioritetnih tem, o kateri vsi sprašujejo, bo tudi igra z roko. Igra z roko je zares nejasna in drznem si trditi, da je ne razume nihče več. Tu res potrebujemo pogovor, iskanje rešitev in razjasnjenje nekaterih zadev. Sodniki pravijo, da se je igralec naredil večjega – kaj pa naj naredi? Kako naj se naredi manjšega, če pada na tla ali če skače v zrak – roke pač so, kjer so, ne moreš jih vedno stisniti ob telo. Tudi z Giannijem Infantinom, predsednikom Fife, sem pretekli teden govoril o tem, da moramo glede tega vsi skupaj nekaj narediti," je za slovenski športni dnevnik odgovarjal predsednik Evropske nogometne zveze in danes je zaživela posebna svetovalna skupina, za katero bo prva velika prioriteta ravno reševanje problematike igre z roko.


Novoustanovljeni odbor bo vodil legendarni Hrvat Zvonimir Boban, trenutno tudi nogometni direktor pri Uefi, bdel pa bo nad pravili igre, sojenjem, koledarjem in drugimi pomembnimi vprašanji v evropskem nogometu. Skupino sestavljajo številna velika nogometna in trenerska imena; skupino, ki bo delovala kot svetovalni organ, med drugimi sestavljajo Carlo Ancelotti, Paolo Maldini, Gareth Southgate, Jose Mourinho, Rio Ferdinand, Zinedine Zidane, Fabio Capello, Javier Zanetti, Luis Figo, Philipp Lahm, Ronald Koeman, Jürgen Klinsmann in Rafa Benitez.

Zdajšnji in nekdanji velikani nogometa naj bi tako dobili neposredno vlogo pri spremembah, ki se jih loteva Uefa in k temu dodali bogate in pomembne izkušnje.

Odbor se bo prvič sestal 24. aprila.

Članki iz rubrike