Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
0 02.04.2023 13:54:12

Kaj je bilo pa to?! Bayern potopil konkurenta za naslov prvaka, Borussia prejela bizaren zadetek! (video)

Profimedia
Bayern je na osrednji nogometni tekmi 26. kroga nemškega prvenstva v soboto zanesljivo premagal Borussio iz Dortmunda s 4:2. Bavarski velikan se je na krstni tekmi novega trenerja Thomasa Tuchela, ki je v začetku tega tedna zamenjal Juliana Nagelsmanna, vrnil na vrh razpredelnice, zdaj ima dve točki več od današnjega osmoljenca iz Dortmunda.

Bavarci so vse dvome o zmagi razrešili v uvodnih 23 minutah, ko so na Allianz Areni dosegli kar tri zadetke. Prvega je v 13. minuti zakrivil švicarski vratar Gregor Kobel, ki je napačno ocenil let žoge po globinski podaji Francoza Dayota Upamecana, ta pa se je nato odkotalila v prazen gol.

Pet minut kasneje so Bavarci že vodili z 2:0, po kotu z desne strani Joshue Kimmicha je nizozemski branilec Matthijs de Ligt žogo z glavo podaljšal do Thomasa Müllerja, ki mu iz bližine ni bilo težko doseči zadetka.


Rapsodija domačih nogometašev v rdečih dresih se je nadaljevala v 23. minuti. Vse je opravil Leroy Sane, njegov močan in natančen strel s 25 metrov je Kobel ubranil, na pravem mestu ob pravem času pa se je znašel 33-letni Müller in odbito žogo spravil za njegov hrbet.

Bavarci so v četrti minuti drugega polčasa dosegli četrti gol, po kombinirani akciji in lucidni podaji Saneja v prazen prostor pa je zadel Francoz Kingsley Coman.

Bledi Dortmundčani so v končnici zaigrali nekoliko pogumneje. V 72. minuti je po prekršku rezervista Sergea Gnabryja v svojem kazenskem prostoru nad Angležem Judom Bellinghamom glavni sodnik Marco Fritz pokazal na 11-metrovko, ki jo je uspešno izvedel Emre Can, končni izid 2:4 pa je v 90. minuti postavil Nizozemec Donyell Malen.

Značke: nogomet, nemčija

Članki iz rubrike