900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 24.03.2023 10:48:49

Katalonci se ne bodo tako zlahka izmazali, zdaj se je odzvala še Uefa! Preiskava že v teku ...

Profimedia
Nad Camp Nouom se zbirajo črni oblaki, katalonski velikan Barcelona se je namreč znašel pod drobnogledom Uefe. Ta je sprožila preiskavo, s katero želi ugotoviti morebitne kršitve finančnih in pravnih pravil.

Špansko tožilstvo je Barcelono pred kratkim obtožilo korupcije zaradi izplačil podjetju nekdanjega vodje sodnikov. Obtožena sta tudi prejšnja predsednika kluba Josep Maria Bartomeu in Sandro Rosell ter nekdanji nogometni sodnik Jose Maria Enriquez Negreira. Obtožbe se nanašajo na domnevna plačila, ki naj bi jih Barcelona plačala Negreiri, nekdanjemu podpredsedniku tehničnega odbora za sodnike, da je katalonskemu klubu zagotavljal ustne nasvete o temah, povezanih s sodniki. Domnevna sporna plačila med letoma 2001 in 2018, zneski naj bi znašali 7,3 milijona evrov, so v Španiji dobili ime primer Negreira.


Zdaj se je v zgodbo vključila še Uefa, ki je sklenila preiskati dogajanje. Krovna evropska zveza je sporočila, da je njena etična in disciplinska komisija uvedla preiskavo zaradi domnevnih kršitev nogometnega kluba Barcelona na področju pravnih okvirjev delovanja. Preiskava se nanaša na tako imenovan primer Negreira, so dodali pri Uefi.

V katalonskem klubu so sicer priznali, da so nekdanjemu vodji sodnikov plačevali za nasvete in ocene, zanikali pa, da je šlo za podkupovanje oziroma kupovanje ugodnejšega sodniškega kriterija. Zaradi primera Negreira so se močno poslabšali tudi odnosi med večnima tekmecema na Pirenejskem polotoku; med drugim predsednik madridskega Reala Florentino Perez v nedeljo ni odpotoval v Barcelono na derbi španskega prvenstva, ki ga je z 2:1 dobil katalonski klub.

Značke: uefa, barcelona

Članki iz rubrike