kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 24.03.2023 10:28:01

Vse dlake pokonci! Argentina doživela sprejem vseh sprejemov, Messi, soigralci in navijači jokali! (video)

Profimedia
Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je v noči na petek na prijateljski tekmi med Argentino in Panamo prišel do svojega 800. gola v karieri. Aktualni svetovni prvaki iz Katarja so po SP odigrali prvo tekmo in jo pred domačimi navijači v Buenos Airesu dobili z 2:0.

Petintridesetletni sedemkratni dobitnik zlate žoge iz Argentine je ob koncu tekme s prostega strela postavil končni izid. Pred tem je za vodstvo Argentine zadel 21-letni Thiago Almada, ki si kruh služi v severnoameriški ligi MLS. Ta je v svojem tretjem nastopu za reprezentanco dosegel prvi zadetek.

Za tekmo na stadionu Monumental je sicer vladalo izjemno zanimanje, prvo tekmo svetovnih prvakov po osvojenem SP v Katarju pa si je na koncu ogledalo 83.000 srečnežev, ki jim je uspelo dobiti vstopnice med več kot 1,5 milijona ljudi, ki so to poskušali.



Že pred tekmo so Argentinci proslavili naslov svetovnih prvakov, a tudi po koncu tekme se rajanje še ni končalo. Zabava se je po sodnikovem zadnjem žvižgu nadaljevala s petjem in plesom, na zaslonih stadiona pa se je predvajal videoposnetek poti Argentine do njenega tretjega naslova svetovnih prvakov.

Stadiona ni zapustil nihče, saj so se nogometaši v spremstvu partnerjev in otrok podali na častni krog, vsak s svojo repliko pokala s SP.

Članki iz rubrike