Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 20.03.2023 06:36:22

Konec upanja?! Real na el clasicu povedel z 1:0, sledil pa nor zaključek za norišnico na tribunah! (video)

Profimedia
Nogometaši v Španiji so danes dokončali tekme 26. kroga. V osrednjem obračunu, el clasicu, sta se zvečer na Camp Nouu pomerila vodilna Barcelona in Real Madrid, zmagala je Barcelona z 2:1. Na lestvici imajo Katalonci zdaj že 12 točk naskoka.

Obračun vodilnih ekip lige, med katerima je bilo pred dvobojem devet točk razlike v korist Kataloncev (65-56), je bil izjemno pomemben za oba kluba. Blaugrana bi s tremi točkami naskok povečala na več kot deset, Real bi po drugi strani prišel na morda še ulovljivih -6. Na koncu so z zadetkom v sodnikovem dodatku slavili domači in zdaj ima Barca 68 točk, Madridčani pa 56.

Prvi del tekme se je odvil nesrečno za gostitelje, saj je Roland Araujo v 9. minuti žogo po strelu Viniciusa s slabim posredovanjem preusmeril v lastno mrežo. A Barcelona se je po prejetem zadetku hitro pobrala in prevzela pobudo, ob koncu prvega polčasa pa v pravem trenutku tudi zadela. Sergi Roberto je bil na pravem mestu in je žogo pospravil v mrežo Tibauta Curtoisa.


V drugem polčasu je domača ekipa sprva prevladovala, a je nato v 81. minuti Real le prišel do vodilnega zadetka. Toda po ogledu Vara zadetek Marca Asensia ni obveljal zaradi prepovedanega položaja.

In ko se je že zdelo, da bo razplet derbija prinesel delitev točk, je imela zadnjo besedo domača zasedba: že v sodnikovem dodatku je namreč Alejandro Balde z natančno podajo z leve strani lepo zaposlil Francka Kessieja, ki mu z osmih metrov ni bilo težko zadeti za zmago z 2:1.

Na preostalih današnjih tekmah je Betis premagal Mallorco z 1:0, Villarreal Ossasuno s 3:0, Real Sociedad pa je šele v drugem polčasu strl Elche z 2:0 in se spet približal Atleticu na tri točke zaostanka. Atletico ima na tretjem mestu lestvice 51 točk, Sociedad 48, peti Betis pa 45. Klub Jana Oblaka je sicer že v soboto zanesljivo s 3:0 ugnal Valencio.

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike