Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 17.03.2023 06:18:17

Šok za Arsenal! Dobil fantastičen gol s sredine igrišča, nato pa ... tega ni pričakoval nihče! (video)

Profimedia
Pestro dogajanje v ligi Europa.

Nogometaši Arsenala so izpadli v osmini finala evropske lige. Po streljanju enajstmetrovk jih je s 5:3 izločil Sporting iz Lizbone, potem ko je bil po 120 minutah izid 1:1.  V izenačenem obračunu je Arsenal povedel v 19. minuti, ko je bil natančen Granit Xhaka. Sporting je imel v nadaljevanju rednega dela dvoboja lepše priložnosti, a ni našel poti mimo Aarona Ramsdala v vratih topničarjev. So pa v 62. minuti Lizbončani izenačili, potem ko je tako rekoč s sredine igrišča sijajno zadel Pedro Goncalves, ki je opazil Ramsdala daleč iz svojih vrat.

Po remiju 2:2 na prvi tekmi je sledil podaljšek, v katerem je imel najprej na nogi napredovanje Leandro Trossard, a mu je strel z roko Antonio Adan dovolj preusmeril, da je končal v vratnici. Topničarji so še naprej napredovali, a je Adan z dvema odličnima posredovanjema Sporting popeljal do streljanja enajstmetrovk. V njih so bili bolj zbrani Portugalci, ki so zadeli vseh pet strelov, Gabriel Martinelli pa je za Arsenal v četrti seriji strel z bele pike zapravil.

V drugem delu sporeda so napredovali še Bayer Leverkusen, Roma in Union St. Gilloise, v prvem pa Feyenoord, Juventus, Manchester United, in Sevilla. Bayer Leverkusen je na povratni tekmi v gosteh proti Ferencvarosu hitro zadel in razblinil upe Madžarov na preobrat po porazu na prvi tekmi z 0:2. Že v tretji minuti je namreč zadel Moussa Diaby in prednost Nemcev povišal na tri gole, v 81. minuti pa je za končnih 2:0 in skupnih 4:0 zadel še Amine Adli.

Roma se je po zmagi na prvi tekmo z 2:0 proti Realu Sociedadu na povratni tekmi v San Sebastianu predvsem v drugem polčasu krčevito branila in napredovala po remiju brez golov. Ob koncu prvega polčasa je po igranju z roko sodniška ekipa v sobi za Var razveljavila gol Rimljanov. V drugem polčasu so bili varovanci Joseja Mourinha povsem v podrejenem položaju, a baskovsko moštvo nikakor ni spravilo žoge v mrežo gostov.

Predstavnika v četrtfinalu bodo imeli Belgijci. Union St. Gilloise, ki ga je v letih 2018 in 2019 vodil slovenski trener Luka Elsner, je namreč na povratni tekmi na domači zelenici ugnal Union Berlin s 3:0. Prva tekma se je končala s 3:3. V prvem polčasu je zadel Teddy Teuma v 18. minuti, v drugem pa sta napredovanje belgijske zasedbe potrdila Jean Lazare Amani (63.) in Loic Lapoussin (90+4.)

Edini slovenski nogometaš v evropski ligi Miha Zajc se s Fenerbahčejem ni uvrstil med osem najboljših. Turški velikan je sicer povratno tekmo na svojem stadionu dobil z 1:0, skupno pa je v prvem delu današnjega sporeda napredovala Sevilla z 2:1. Manchester United je zmagal še na drugi tekmi proti Betisu, tokrat z 1:0 in v skupnem seštevku napredoval z izidom 5:1.

Napredovanje v četrtfinale sta si v zgodnjem delu sporeda priigrala še Feyenoord in Juventus. Nizozemska zasedba je kar s 7:1 premagala Šahtar iz Donecka za skupnih 8:2, Torinčani pa so bili po današnji zmagi z 2:0 v skupnem seštevku s 3:0 boljši od Freiburga.

Žreb parov četrtfinala in polfinala bo v petek v Nyonu. Prve tekme med osmerico najboljših bodo 13. aprila, povratne teden dni kasneje. Polfinale bo na sporedu 11. in 18. maja, finale pa bo v Budimpešti 31. maja.

Značke: liga-europa, arsenal

Članki iz rubrike