Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 04.02.2023 18:52:38

Al Hilal po drami v polfinalu klubskega svetovnega prvenstva

Profimedia
Nogometaši Al Hilala iz Savdske Arabije so v prvem četrtfinalu klubskega svetovnega prvenstva v Rabatu po enajstmetrovkah premagali afriškega prvaka Wydad iz Casablance. Po rednem delu in podaljških je bilo 1:1, so pa Savdijci zadeli vseh pet enajstmetrovk, medtem ko so domačini eno zgrešili.

Od 18. ure naprej se v Tangerju v drugem četrtfinalu merita še prvak Severne in Srednje Amerike ter Karibov Seattle Sounders in afriški podprvak Al Ahli iz Egipta.

Prvi četrtfinalni obračun oziroma obračun 2. kroga pa je pripadel Al Hilalu. Po prvem polčasu, ki je minil brez zadetkov, je maroška zasedba povedla v 52. minuti, med strelce se je vpisal Ayoub El Amloud, ko je zadel po kotu s strelom z glavo.

Ko je kazalo, da bo Wydad napredoval v polfinale, pa je v sodniškem dodatku Yahya Jabrane dobil drugi rumeni karton, Al Hilal pa enajstmetrovko, ki jo je za 1:1 unovčil Mohamed Kano. To je sicer pred tem zakrivil Yahia Attiyat Allah z igro z roko.

Tako kot Jabrane je v začetku podaljška zaradi ugovarjanja rdeče videl še strelec Al Hilala Kano, izid pa se vse do konca ni spremenil. Pri enajstmetrovkah je bil uspešnejši savdski klub, ki je zadel vseh pet strelov z bele pike, medtem ko je domača zasedba zastreljala že prvega, "krivec" je bil spet Yahia Attiyat Allah.

Al Hilal bo v polfinalu 7. februarja igral proti južnoameriškemu prvaku Flamengu iz Brazilije, zmagovalcu predhodnika tekmovanja - medcelinskega pokala - 1981.



Al Ahli, ki je v 1. krogu s 3:0 odpravil oceanijskega predstavnika Auckland City, ali Seattle pa bo v polfinalu igral proti evropskemu prvaku Realu iz Madrida, zmagovalcu klubskega SP 2014, 2016, 2017 in 2018, pred tem pa še trikrat medcelinskega pokala. Tekma bo 8. februarja.

Tekma za tretje mesto in finale bosta 11. februarja. Tekmovanje gostita stadion Ibn Batouta v Tangerju, ki sprejme 65.000 gledalcev, in stadion princa Moulaya Abdellaha v Rabatu, ki sprejme 60.000 ljudi.

Prejšnjo izvedbo, ki so jo zaradi koronske krize preložili in je bila na vrsti šele februarja lani v Abu Dabiju, je dobil zmagovalec lige prvakov, londonski Chelsea. V finalu je premagal južnoameriškega prvaka, brazilsko ekipo Palmeiras.

Evropske ekipe so v nizu naslovov v tem tekmovanju vse od leta 2012. V tem obdobju je Real slavil štirikrat, Bayern dvakrat, Barcelona, Liverpool in Chelsea pa po enkrat.

Denarne nagrade so na letošnji izvedbi enake kot na prejšnji. Tako bo zmagovalec dobil 4,6 milijona evrov, finalist 3,7 milijona, tretjeuvrščeni 2,3 milijona, četrtouvrščeni 1,8 milijona, poraženca 2. kroga po 0,9 milijona, zadnja ekipa na turnirju pa bo dobila 0,46 milijona.

Članki iz rubrike