Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 04.02.2023 10:12:49

Trener Mure Damir Čontala je postregel z resno grožnjo: Če bomo tako nadaljevali, bomo ...

Aleš Cipot
Po četrtkovi preizkušnji z Dniprom so se nogometaši Mure v petek vrnili na ravnico, kjer bodo po krajšem počitku opravili sklepni del priprav na vročo spomladansko premiero v knežjem mestu.

Trener Damir Čontala je z opravljenim na turški rivieri zadovoljen in hvali ozračje v ekipi, toda nekateri igralci so ga v dvoboju s črnogorskim Dečićem vendarle precej razočarali. Zato pa se je izkazala zasedba, ki se je postavila po robu močni ukrajinski zasedbi in poskrbela za pozitiven signal, ki so ga v prekmurskem nogometnem hramu med odštevanjem do ligaških obračunov tako zelo potrebovali.

Po tem ko na prvih treh tekmah niso bili na primerni ravni, se je po četrtkovem spopadu z Dniprom stanje duha v ekipi korenito spremenilo. Sobočani so resda izgubili z 1:2, toda predstavili so se v obetavni luči. Proti močnejšemu tekmecu niso vztrajali le v obrambni drži, poskušali so biti tudi nevarni. Mura je bila spodobna, Prekmurci so naposled dočakali pozitiven dražljaj, na katerega so v pričakovanju nadaljevanja prvenstva tako nestrpno čakali.



"Bilo je zelo dobro, na trenutke celo odlično," se je zadovoljno odzval Damir Čontala in nadaljeval: "Takšnih je bilo zlasti uvodnih 20 minut, ko smo jih presenetili z visokim presingom in na ta način prihajali do posesti. V celoti gledano je bila to gotovo naša daleč najboljša tekma v pripravljalnem obdobju. Večina stvari je bila nadpovprečnih. Imeli smo nekaj več svežine kot na prejšnjih preizkušnjah, igralci so svoje naloge opravili, kot smo si zamislili. Ne smemo zanemariti spoznanja, da je Dnipro vodilna ekipa ukrajinskega prvenstva in udeleženec v izločilnih bojih v konferenčni ligi. Takšni zasedbi smo se res dobro postavili po robu. Za piko na i je zmanjkal rezultat, ki bi bil lahko pozitiven."

Mura je v končnici prejela gol, ki je odločil zmagovalca. "Škoda prejetega gola v končnici iz prekinitve, ampak to je pot. Predvsem agresivnost, ki smo jo pokazali, tudi drznost. Upali smo si igrati in visoko pritisniti tako kakovostnega nasprotnika. Seveda nikoli ne moreš biti zadovoljen, ko izgubiš. Proti komurkoli igraš, vse ostalo je bilo pozitivno. Če bomo imeli takšno energijo, pristop, taktično disciplino in predrznost tudi v bojih za točke, bo zelo dobro. Tudi igralcem sem rekel: Če bomo to sposobni prenesti na vsako prvenstveno tekmo, bomo gotovo uvrščeni med najboljše tri ekipe. Ne bo enostavno oziroma bo težko iz tedna v teden, ali na vsake tri, štiri dni ponavljati takšno raven. Upam samo, da bomo z nekaterimi igralci dobili še dodatno širino," je po turškem delu priprav dejal Damir Čontala.

Članki iz rubrike