Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.01.2023 13:52:15
Deli članek:

Interjev zvezdnik zakuhal mednarodni škandal! Poglejte, kaj je narisal v priljubljeni oddaji (foto + video)

Profimedia

Armenski nogometaš Henrikh Mkhitaryan je z gostovanjem v oddaji na Interjevem 'Youtube' kanalu dvignil ogromno prahu in povzročil mednarodni škandal.

Mkhitaryan je navijače modro-črnih spoznal s svojo domovino, vendar pri prvi nalogi povzročil težavo, na katero ustvarjalci oddaje niso bili pripravljeni. Pravzaprav sploh niso bili pozorni, saj niti ne poznajo političnega položaja Armenije oziroma dogajanja v tej državi.

Interjev nogometaš je moral na list papirja narisati svojo državo, vendar uradno priznani meji dodal še sporni teritorij Gorski Karabah, ki leži znotraj Azerbajdžana, a gre za ozemlje z večinskim armenskim prebivalstvom. Spor med državama traja že vse od razpada Sovjetske zveze, predvsem pa gre za zelo občutljivo vprašanje.


Ko je Mkhitaryan v oddaji na klubskem kanalu Gorski Karabah priključil svoji Armeniji, so kakopak naravnost ponoreli v Azerbajdžanu. Iz tamkajšnje nogometne zveze so v Nyon sporočili, da se bodo uradno pritožili pri Uefi in italijanski zvezi. Do kakšnih posledic lahko pride, je vprašanje, a nogometaš bržčas vendarle ne bo kaznovan. Morda bodo Azerbajdžanci dosegli umik spornega posnetka.

Spomnimo: Armenski nogometni zvezdnik se je že v preteklosti znašel v središču pozornosti zaradi spora med Armenijo in Azerbajdžanom. Leta 2019, ko je bil član Arsenala, ni mogel nastopili v finalu lige Europa, ki ga je gostil azerbajdžanski Baku.