Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.01.2023 15:00:54
Deli članek:

Ob teh besedah se naježi koža! Katanec po smrti prijatelja povedal vse! Poglejte, kako ga je ...

Profimedia

Srečko Katanec je z Gianluco Viallijem igral v zlati eri Sampdorie.

Svet nogometa se je v zadnjih tednih znašel v črnem obdobju, v katerem se poslavljajo številni legendarni nogometaši. Pred dnevi je športno javnost znova pretresla novica, da je boj z zahrbtno boleznijo izgubil Gianluca Vialli. Oseminpetdesetletni Italijan se je več let boril z rakom na trebušni slinavki, stanje pa se mu je znova poslabšalo konec preteklega leta. Vialli je umrl v Londonu, kjer se je zdravil, po njegovi smrti so se oglasili številni velikani svetovnega nogometa.

O Vialliju je za italijanski Calciomercato spregovoril tudi nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec, ki je z Italijanom združil moči v zlati dobi Sampdorie. Katanec in Vialli sta pred 32 leti klubu pomagala do zgodovinskega naslova italijanskih prvakov, ki do danes ostaja edini v zgodovini kluba iz Genove.

"Gianluca je bil vrhunski nogometaš, eden najboljših v tistem času. Ampak v prvi vrsti je bil velik človek, bil je iskren in pošten, krasila ga je neverjetna človečnost," je za Calciomercato uvodoma dejal Katanec. "Tako kot danes je bilo tudi takrat za tuje nogometaše težko, ko so se morali vključiti v novo ekipo, v novo okolje. Tudi v tem pogledu mi je bil v veliko pomoč. Bil je prvi, ki je navezal stik z mano, me odpeljal na kosilo in z mano preživljal prosti čas. V zadnjem času nisva govorila, vedel sem, da je bolan. Vsak dan sem spremljal, kaj o njegovem stanju pravijo italijanski mediji. Na žalost smo izgubili resnično velikega človeka," je o italijanski legendi še povedal 59-letni strateg.