Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
0 08.01.2023 10:09:15

Odštevanje! V Fazaneriji naj bi se 15. januarja zgodilo nekaj pomembnega ...

Aleš Cipot
Dogajanje v soboškem prvoligašu je zelo razgibano.

Nogometaši Mure v uvodnih dneh priprav še niso na najvišjih obratih, v prihodnjih dneh se bo intenzivnost začela stopnjevati, navijači pa že z zanimanjem pričakujejo uvodne prijateljske preizkušnje, ki bodo postregle s prvimi odgovori o podobi prenovljene zasedbe. O tem, česa je sposobna.

Soboško kadrovanje je bilo razgibano, a še ni zaključeno, po naših informacijah sta na seznamu želja še dva igralca. Njuna usoda naj bi bila znana v prihodnjem tednu, ko naj bi bilo prav tako konec dvomov glede tega, ali bo Almin Krurtović v črno-belem dresu igral že v spomladanskem delu prvenstva ali se bo na ravnico preselil po koncu sezone, ko mu bo potekla pogodba z Bravom.

Med dozdajšnjimi okrepitvami sta v središču pozornosti Filippo Tripi, ki je včeraj praznoval 21. rojstni dan, in Lazar Zličić, ki sta zapolnila vrzeli v zvezni vrsti. V nasprotju z Ivanom Šarićem sta precejšnji neznanki, ampak njuna življenjepisa sta obetavna, kar vsem tistim, ki so tako ali drugače povezani z Muro, daje upanje, da bi bila lahko pomembna člena v zasedbi Damirja Čontale. Vsi trije se bodo skupaj s soigralci prvič predstavili v petek (13. januarja), ko bodo Prekmurci v Čatežu odigrali prvo prijateljsko preizkušnjo s Sturmom. Priložnost bo gotovo dočakal tudi Florijan Raduha, na nasprotni strani bo v dresu graške ekipe seveda zaigral Tomi Horvat.
Morda bo premiero dočakal tudi kateri od mladeničev, ki so se pridružili treningom, a bodo spomladi morali poskrbeti predvsem za to, da izboljšajo položaj mladinske ekipe na lestvici. S tem namenom naj bi Sobočani novemu trenerju Matjažu Keku ml. priskrbeli še kakšno okrepitev, nove moči so baje prav tako predvidene za selekcijo U-17 …
Ob sestavljanju igralskih mozaikov v vseh starostnih kategorijah bodo v Fazaneriji kmalu naredili korak naprej tudi na področju infrastrukture. Poleti je prekmurski nogometni hram dobil nov 'tepih' in pogosto smo pisali, da ima povsem prenovljena igralna površina tudi možnost ogrevanja, ki za zdaj še ne deluje. Kako pomembna je tovrstna pridobitev, je bilo jasno videti na zadnji lanski tekmi z Domžalami na pomrznjeni zelenici, ampak takšni prizori bodo zdaj vendarle postali preteklost. V soboškem prvoligašu so namreč po koncu jeseni pljunili roke, da bi dokončali projekt in bili v tem uspešni. Po informacijah, ki smo jih pridobili, so v največji meri že postorili vse potrebno za zimsko vegetacijo, in če se vmes ne bo zgodilo kaj res zelo nepredvidljivega, se bo kurilna sezona pod igriščem začela 15. januarja …

Članki iz rubrike