favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

il
il
0 08.01.2023 11:02:59

Kaj se dogaja z Mitjo Lotričem? Nekoč najboljši igralec v 1. SNL je odprl dušo in povedal vse!

alesfevzer.com
Jeseni se o Mitji Lotriču ni veliko govorilo, čeprav ni daleč čas, ko je bil izbran za najboljšega posameznika prve lige. To se je zgodilo pred dvema letoma in pol, ko je s Celjem osvojil zgodovinski naslov prvaka. Odtlej je njegova kariera doživela nekaj nepričakovanih udarcev.

Bil je kralj sezone 2019/20, ki bo v Celju ostala zapisana za vse večne čase, saj so se grofi takrat veselili svojega prvega naslova državnih prvakov. Za to je bilo zaslužno celotno moštvo, v katerem je kar nekaj posameznikov konkretno opozorilo nase. Zato je bilo kandidatov za prestižni naziv najboljšega posameznika prvenstva več, na koncu je ta pripadel Mitji Lotriču, ki je rumeno-modre kot kapetan vodil do najvrednejše klubske nogometne lovorike v Sloveniji. Ob dobri igri je dobro napolnil tudi statistične stolpce, ki so pri napadalno usmerjenih igralcih še posebej pomembni, prispeval je kar 18 golov in jim dodal še 11 asistenc. To pomeni, da je bil tretji strelec lige in njen prvi podajalec. Odlične igre je izkoristil s selitvijo na tuje. Postal je član nemškega Würzburga, ki je takrat nastopal v drugi ligi. Toda odtlej se Lotriču stvari niso izšle po načrtih, v naslednjih dveh letih in pol je njegovo nogometno življenje doživelo nepričakovan zasuk. Nemška zgodba ni bila uspešna, sicer je za rdeče-bele zbral 24 nastopov, a je klub že prvo leto po njegovem prihodu izpadel v tretjo ligo in sledila je enoletna posoja v Muro. Pri prekmurskih črno-belih njegova vloga ni bila taka, kot bi pričakoval(i). Na igrišču je imel omejeno minutažo, pri čemer lahko izpostavimo, da mu nikakor ni šla na roke menjava na trenerskem stolčku, saj po odhodu Anteja Šimundže pod vodstvom Damirja Čontale ni odigral niti minute. Kljub temu je tisto sezono v statistiko vpisal tri gole in prispeval sedem asistenc, tako da je bil (spet) prvi podajalec lige. Prejšnje poletje se je nato vrnil v Würzburg, a tam prekinil pogodbo in za naslednji korak v karieri izbral izraelski Bnei Sakhnin, kjer so šle stvari dokončno po gobe. Po vsega mesecu dni je zapustil arabski klub in postal prost igralec, kar se do danes ni spremenilo. "Res je, vsak nogometaš si seveda želi, da bi bilo takih obdobij čim manj. Pri meni je na žalost prišlo in je tako, kot je," nam je zadnje obdobje v nekaj besedah opisal glavni akter zgodbe. Kot smo omenili, je izraelska pustolovščina trajala zgolj en mesec, kaj se je sploh dogajalo tam? "Vse je bilo dogovorjeno, šel sem tja, da bi igral, a stvari niso bile take, kot smo se dogovorili. Posledično se nisem videl v tej zgodbi, tako da smo stvar hitro rešili in sem zapustil Izrael."


Moram se pametno odločiti

Od kratkega izraelskega poglavja je minilo pet mesecev. Ves ta čas je Lotrič brez kluba, kar je bila nekako tudi njegova odločitev. To obdobje je zapolnil z individualnim treningom, s katerim je ohranjal pripravljenost. "Če povem po resnici, sem po tem, kar se je dogajalo v Izraelu, potreboval čas zase. Odločil sem se, da se malo odklopim od nogometa, da se resetiram. Rekel sem si, da ne bom šel nikamor, če ne dobim res dobre ponudbe. Navsezadnje moram gledati tudi na družino, če bi bil sam, bi bilo drugače, lahko bi šel tudi na konec sveta. Ko imaš majhne otroke, se stvari spremenijo. Bilo je kar precej klicev, vendar ni bilo ničesar res takega, da bi me pritegnilo," je o tem povedal Lotrič. Zdaj se bo dogajalo še več, ker so klubi v zimskem obdobju spet dejavnejši na nogometni tržnici. "Saj klicev je dosti, vendar vsi vemo, kako je v nogometu. Dokler ponudbe ni na papirju, ne verjamem ničesar." Je bilo v zadnjega pol leta tudi kaj klicev iz Slovenije? "Iskreno povem, da se nisem pogovarjal z nikomer. Dejstvo je, da te ljudje hitro pozabijo. Ko si dober in na vrhu, si dober za vse, ko te ni, te preprosto ni, takrat se le malokdo zmeni zate. V slovenskih klubih v zadnjem času bolje uspevajo mlajši igralci. Ko sem igral za Celje, sem bil s 25 leti med najstarejšimi, zdaj jih imam 28." Lotrič je v karieri doživel že marsikaj, zato zelo dobro ve, kaj vse se dogaja v nogometnem svetu in temu primerne so tudi njegove želje glede prihodnosti. "Rad bi dobil nekaj normalnega, rad bi šel v normalno in ambiciozno okolje. Nočem igrati takega nogometa, ki mi ne ustreza, rad bi igral napadalni nogomet, je pa res, da ko si nekaj časa brez kluba, je še toliko težje kaj najti. Zdaj moram biti pameten in se pametno odločiti," je pogovor zaključil hitronogi krilni napadalec.

Članki iz rubrike