Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.10.2022 09:58:23
Deli članek:

Izpoved zabodenega nogometaša trese javnost: V vozičku sem vozil otroka, kar naenkrat pa ...

Španski nogometaš je bil tarča neuravnovešenega moškega.

V četrtek zvečer se je v bližini Milana zgodil napad, ki je terjal eno smrtno žrtev, več oseb pa je bilo poškodovanih. Med njimi tudi 29-letni španski branilec Pablo Mari, ki je član Arsenala, letos pa kot posojen nogometaš igra za Monzo.

V času napada je bil z družino v nakupovalnem centru, do tragedije pa je prišlo v trgovini z živili. Za napadom stoji 46-letni domačin, ki je po poročanju italijanskih medijev neuravnovešen, žrtve pa je izbiral povsem naključno.

"Imel sem veliko srečo. Videl sem žensko, kako pred menoj umira, to bi pa lahko bil tudi jaz. Vozil sem otroka v vozičku, kar naenkrat pa sem v hrbtu začutil ostro bolečino. Obrnil sem se in za menoj videl človeka, ki je osebo zabodel v vrat," je za italijanske medije povedal Mari in dodal, da se bo kmalu vrnil na teren. V petek naj bi opravil manjši operativni poseg, po vsej verjetnosti pa je nogometaša rešila višina, saj ga je napadalec zabodel v spodnji del hrbta. Če bi se to zgodilo malo višje, bi mu bržkone prebodel pljuča. Ženska ni imela sreče, šlo je za blagajničarko, za katero so bile rane usodne.