Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 27.10.2022 21:22:44

Uh, kakšen zadetek slovenskega reprezentanta! Prosti strel in... (video)

Slovenski nogometni reprezentant Miha Zajc je ob dejstvu, da si je Fenerbahče že zagotovil najmanj boje za osmino finala, dobil priložnost za igro v 5. krogu evropske lige. Zajc je h končnemu izidu 3:3 proti Rennesu prispeval en zadetek.

Zajc, ki je v igro vstopil v 61. minuti, je zadel v 82. minuti s prostega strela. Takrat je zmanjšal zaostanek svoje ekipe na 2:3, potem ko je v prvem polčasu turška zasedba zaostajala že z 0:3. Za Francoze je dva gole dosegel Amine Gouiri. S 3:3 sta se razšla tudi AEK Larnaka in Dinamo Kijev.

To pomeni, da bo zadnji krog odločal o prvem mestu v skupini B. Imata pa tako Fenerbahče kot Rennes (oba 11 točk) zagotovljen najmanj nastop v dodatnih bojih za osmino finala. V zadnjem krogu bo Fenerbahče gostoval pri kijevskem Dinamu, Rennes pa bo gostil AEK Larnako.

V skupini A Nino Žugelj ni dobil priložnosti za igro v dresu Bodö/Glimta, ki je gostoval v Zürichu. Ta je zmagal z 2:1, kar je njegova prva zmaga v tekmovanju in tako ostaja v igri za tretje mesto in pot v dodatne boje za osmino finala konferenčne lige. Arsenal in PSV sta si zagotovila prvi dve mesti.


Danes je medsebojni dvoboj na Nizozemskem dobil PSV z 2:0, Luuk de Jong je prispeval gol in podajo, s podajo pa je nase vnovič opozoril tudi Cody Gakpo. V zadnjem krogu bo PSV gostoval na Norveškem, kjer pa ne bo imel svojih navijačev, saj je Evropska nogometna zveza (Uefa) po izgredih navijačev v Londonu prepovedala prodajo vstopnic njegovim navijačem.

V skupini C je Betis slavil na gostovanju pri Ludogorcu z 1:0. V bolgarski ekipi, ki jo vodi Ante Šimundža, spet ni bilo Žana Karničnika, so si pa Španci zagotovili prvo mesto in osmino finala. Ludogorec in Roma se bosta v zadnjem krogu borila za drugo mesto v skupini, ki vodi v dodatne boje za osmino finala tega tekmovanja. Roma sicer danes gostuje v Helsinkih pri HJK.

Lazio je že opravil svojo predzadnjo nalogo v skupini in z 2:1 premagal Midtjylland ter prevzel vodstvo v skupini.

V skupini E Omonia iz Nikozije brez Tima Matavža igra proti Realu Sociedadu, ki je najmanj v dodatnih bojih za osmino finala evropske lige.

Članki iz rubrike