zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

nu
nu
0 20.09.2022 15:30:52

Dramatično pri prvakih! Mbappe zavrnil fotografiranje v reprezentanci in postavil zvezi ultimat

Profimedia
Svetovno prvenstvo v Katarju je vse bližje, v teh dneh pa se bo zaključil redni del lige narodov.

V taboru branilcev naslova najboljših na svetu ni miru. Francoski reprezentanti bi se morali danes fotografirati v sponzorske namene, a je najboljši med njimi, Kylian Mbappe, odklonil sodelovanje. Že dalj časa namreč poziva vodstvo francoske zveze, da uredi tovrstne promocijske aktivnosti, danes pa je potegnil črto.

Mbappe, ki je ambicije po (so)odločanju o ključnih zadevah pokazal že v PSG-ju, je zvezi postavil ultimat - če ne bo pregledala in spremenila sporne točke v sponzorskih pogodbah, njega pred fotografski objektiv ne bo. Po njegovem je sporna uporaba njegove podobe za določena podjetja iz področja športnih stav in hitre prehrane. Obenem mu ni prav, da sponzorji njegove fotografije uporabljajo precej pogosteje kot fotografije drugih igralcev.


Med sponzorji francoske reprezentance so tudi stavnica Betclic, veriga s hitro prehrano KFC in tudi Coca-cola. S prvo je zveza sklenila pogodbo v višini osmih milijonov evrov, sodelovanje je bilo sklenjeno do svetovnega prvenstva 2026.

Igralci se strinjajo z Mbappejem, ki ima celo idejo, da bi se zaslužek v reprezentanci delil drugače. Obenem želijo vsi igralci drugačen dogovor glede sponzorskih aktivnosti, radi bi celo sodelovali pri izboru sponzorjev. Nekateri namreč predstavljajo konkurenco njihovim osebnim sponzorjem.

Kot kaže je upor Mbappeja in ekipe, ki stoji za njim, uspel. Sestanek med vodstvom zveze in igralci je obrodil sadove, tako bodo pogodbene obveznosti korigirane. Volk sit in koza cela. Za zdaj ...

Članki iz rubrike