reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 25.08.2022 12:08:48

V srce! Čačić Dinamo popeljal v ligo prvakov, po tekmi pa šokiral Hrvate: Sramovali se bomo ...

Drago Wernig - TAKA
Navijači Dinama se veselijo, na svojo ekipo je zelo ponosen tudi trener Ante Čačić.

Dvoboj zagrebškega Dinama in Bodö/Glimta se je končal po podaljških s 4:1 za Hrvate. Potem ko so Norvežani, pri katerih Nino Žugelj še ni imel pravice nastopa, prvo tekmo doma dobili z 1:0, so Hrvati povratni obračun začeli silovito. Ob tem, ko so v prvem polčasu zadeli okvir vrat, so tudi dosegli dva gola ter prišli v prednost. Zadela sta Mislav Oršić in Bruno Petković, ta celo s "škarjicami".

Toda v 70. minuti je goste v igro vrnil Albert Gronbaek in poskrbel za podaljške. V teh je kazalo, da bo prišlo tudi do enajstmetrovk, toda v 117. minuti je Josip Drmić razveselil navijače na Maksimirju. Slavje je v 120. minuti potrdil še Petar Bočkaj.



Po tekmi je pred sedmo silo stopil trener Dinama Ante Čačić, ki ni mogel skriti navdušenja nad svojo ekipo. Toda hkrati je imela ta zmaga grenak priokus, Dinamo bo v ligi prvakov domače tekme igral na dotrajanem prizorišču, ki takšnih veličastnih tekem ni vreden.

"Hvala vsem igralcem, zaradi katerih sem najbolj ponosen človek na svetu. To je bila težka tekma, odigrali smo sijajen prvi polčas, odličen tekmec pa je svojo kakovost pokazal v drugem delu igre. Takrat smo zelo trpeli, imeli kar precej težav, menjave so bile nujne. To je bila herojska predstava naših igralcev, verjeli smo in uspeli," ponosa ni mogel skriti nekdanji trener Maribora in v nadaljevanju osupnil vse zbrane novinarje. Čeprav je Dinamu uspel veliki met, ima ta uspeh tudi grenak priokus. "Čakajo nas težke tekme, to je zagotovo, najbolj pa se bomo sramovali stadiona, na katerega bodo prišle igrat največje ekipe iz Evrope. Igrali bomo na stadionu, ki res ni primeren za to tekmovanje," je še dejal Čačić.

Značke: čačić, dinamo

Članki iz rubrike