profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
31 25.08.2022 10:08:46

Zahović povzdignil Maribor, Krznar pa odgovarja: Poznate Zlatka. On nikomur ne priznava ...

Nekdanji športni direktor Maribora Zlatko Zahović je pred tekmo sezone za vijoličaste odločno zatrdil, da verjame v napredovanje svojega nekdanjega kluba.

Da je normalen Maribor za Cluj Real Madrid. In da že dolgo ni videl tako nekakovostne ekipe v napadu, kot so Romuni. Na besede najboljšega strelca v zgodovini slovenske reprezentance se je odzval tudi trener Štajercev Damir Krznar. "Poznate Zlatka in njegov značaj," se je nasmehnil mariborski strateg. "Nikomur ne priznava, da je boljši, in to je športno, to je super. Kar zadeva njegovo izjavo, lahko kot trener rečem zgolj to, da je Cluj dobra ekipa. Zagotovo. Ekipa, ki neprekinjeno, osem do deset let, igra v Evropi. Imajo evropske izkušnje. Ne glede na njihovo boljšo vrednost koeficienta, na njihovo večjo tržno vrednost, ne glede na to, da so po nekaterih pokazateljih boljši od Maribora, jim jaz tega v tem trenutku ne priznavam. Ne, ne priznavam, da je Cluj boljši od Maribora," je z zelo odločnim tonom dodal strateg vijoličastih.


Zlatko Zahović je v analizi pred povratnim dvobojem izpostavil tudi glavnega delivca pravice in dejstvo, da bo tekmo sodil Škot John Beaton. "Sodnika bo treba dobro analizirati. Predvsem zato, ker Romuni veliko igrajo na preskok, ob tem tudi iz avtov poskušajo žogo čim večkrat vreči v kazenski prostor tekmeca. Otoški slog nogometa. In škotski sodniki so pri takšnih zračnih dvobojih manj pazljivi, dopuščajo veliko kontaktov. Romuni so tudi precej agresivnejši od Mariborčanov. Osnova je, da se Maribor približa njihovi agresivnosti, v nasprotnem primeru bodo imeli težave tako z ekipo Cluja kot s sodnikom oziroma njegovim sodniškim kriterijem," je pojasnil Zahović.

Kako vse skupaj vidi Krznar? "Nikoli ne gledam, kdo je sodnik. Verjemite mi, da nisem vedel, da sodijo Škoti. Tisto, kar je v našem slogu igre, je čvrsta igra v obrambi in tudi v napadu. Rad vidim, da sodnik dopušča malo močnejšo, moško igro. Upam, da nam bo to ustrezalo. Cluj ima posameznike, ki so zelo izkušeni in znajo biti včasih na meji dovoljenega malce nešportni, nekorektni, radi prevarajo sodnika, nasprotnika. Iskreno imam rad igralce, ki so pripravljeni na prevaro. Videli ste lahko tudi sami. Od petih, šestih avtov na prejšnji tekmi so bili štirje izvedeni nepravilno," je z zanimivim razmišljanjem postregel 50-letni Hrvat.

Značke: krznar, maribor, zahović

Članki iz rubrike