Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.08.2022 16:24:15
Deli članek:

Norišnica v Braziliji! Navijači slavijo odhod v tretjo ligo, varnostnik pa kar iz višine 'skipal' igralca (video)

Da so Brazilci nori na nogomet, je vsakomur jasno. A včasih presežejo sami sebe in še bolj osupnejo ves svet.

Si predstavljate, da navijate za klub, ki je na zadnjem mestu v drugi ligi, torej na poti v tretjo ligo. A vseeno v mestu okoli tega kluba vlada obsedeno stanje. Prizori iz milijonskega Recifeja, v katerem biva tudi prvoligaš Sport Recife, so neverjetni, težko predstavljivi.

Zadnjeuvrščeni Nautico je igra doma derbi dna s predzadnjo Vilo Novo, v mestu pa norišnica. Kljub porazu, ki je rdeče-bele še bolj prikoval na dno lestvice. Po mestnih ulicah je tisoče navijačev prepevalo navijaške pesmi, slavilo svoje ljubljence, prižigalo pirotehnična sredstva, kot da so ravno osvojili brazilski naslov.


Tudi na sami tekmi ni šlo brez bizarnih prizorov. Za enega, ki je hitro zaokrožil po svetovnem spletu, je poskrbel domači varnostnik, ki je zadolžen za odnašanje poškodovanih igralcev iz igrišča. Ko so gostje v zadnjih desetih minutah povsem obrnili rezultat (iz 1:0 v 1:2), zmagoviti zadetek pa so dosegli v sodnikovem podaljšku, so bili domači privrženci jasno živčni, enako so se počutili tudi varnostniki. Ko je eden od gostujočih igralcev zahteval zdravniško pomoč in se valjal na zelenici, so bili domala vsi na stadionu prepričani, da namerno zavlačuje. Eden od varnostnikov, ki je prišel do njega, je najprej nanj vrgel nosilo, potem pa je tik ob igrišču kar iz višine spustil nosilo z igralcem, da je ta trdo pristal na tleh. Potem pa kar pobegnil ...