zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
19 10.06.2022 14:52:47

Revolucija! Spreminjajo se pravila nogometa in to konkretno, te spremembe vas bodo šokirale!

profimedia
Na Nizozemskem že pet let v nižjeligaških nogometnih ligah preizkušajo nova pravila, ki bi precej spremenila izgled nogometnih tekem.

Od sezone 2023/24 pa naj bi ta nova pravila začela veljati tudi v drugoligaški konkurenci v deželi tulipanov. Razlike z nogometom, ki ga vsi poznamo so velike in očitne, po teh pravilih bo polčas trajal 30 minut, s tem da se bo čas ustavil, v kolikor je igra prekinjena, torej precej po zgledu košarke, potemtakem tudi ne bi bilo sodniških dodatkov.

Druga sprememba je ta, da se bo avt izvajalo z nogo in ne z rokama kot do sedaj.

Po novem bi se prosti streli in udarci iz kota lahko izvajali tudi z vodenjem žoge, torej ne bi bila več potrebna podaja.

Prav tako je ideja, da bi bilo dovoljeno neomejeno število zamenjav med tekmo, rumene kartone pa bi nadomestile izključitve igralcev za pet minut, torej nekako v hokejskem stilu.

Vse to je za sedaj še bolj na idejni stopnji, se je pa preizkušalo že pet let v amaterskih ligah Nizozemske. Ideje je prvi predstavil direktor amaterskega nogometa v okviru nizozemske zveze Jan Dirk van der Zee, ki jih označuje za spremembo, ki bo nogomet naredila »hitrejši, bolj športen in bolj privlačen gledalcem.«

V kolikor bodo te ideje uspešne tudi v nizozemski drugi ligi, bi se katera od njih lahko začela uporabljati tudi v svetovnem nogometu, kakšne se vam zdijo?

Članki iz rubrike