Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
10.06.2022 12:11:28
Deli članek:

Vroče! Po Mudrinskem v Celje še Nino Kouter? Takšno je trenutno stanje ...

Aleš Cipot

Prekmurski vezist s turškim drugoligašem še ni prekinil pogodbe, ampak ...

Čeprav pogodbe še ni podpisal, dvomov ni več. Ognjen Mudrinski bo kariero nadaljeval v knežjem mestu, v sredo je z generalnim direktorjem Celja Valerijem Kolotilom uskladil vse podrobnosti sodelovanja in bo postal z naskokom najbolje plačani igralec na slovenskem prvoligaškem prizorišču. Po sklenitvi dogovora se je izkušeni srbski napadalec za krajši čas napotil v domovino, medtem bodo odvetniki kluba in igralca postorili vse potrebno, da bo posel po vrnitvi strelskega kralja pretekle sezone tudi uradno »zapečaten«. Sicer se Ognjen Mudrinski najbrž ne bo mogel takoj pridružiti treningom pod vodstvom novega trenerja Romana Pilipčuka, saj še vedno čuti posledice poškodbe stegenske mišice, toda za začetek sezone bi moral biti pripravljen.
Vse kaže, da se grofi po najbolj odmevnem prestopu ne nameravajo ustaviti in razmišljajo, da bi v svoje vrste privabili še eno zveneče ime – Nina Koutra! Ni skrivnost, da v Manisi ni v resnejših načrtih novega trenerja, zato se že nekaj časa pojavljajo namigovanja o njegovi vrnitvi na domačo sceno. Najbolj pogosto se omenja Mura, nemogoče je preslišati tudi Maribor, bojda ni »imuna« niti Olimpija, toda za vse tri klube bolj ali manj velja, da bi šli v akcijo, če bi imel prekmurski vezist »čiste papirje«. Da bi se torej s svojimi zdajšnjimi delodajalci dogovoril za sporazumno prekinitev sodelovanja in postal prost igralec, a po naših informacijah se Turki nadejajo odškodnine. In če bodo pri tem vztrajali, bodo Celjani med slovenskimi snubci gotovo v veliki prednosti. Edini si namreč lahko privoščijo plačilo nadomestila, igralcu pa že tako ali tako lahko ponudijo največ. Nino Kouter naj bi imel tudi možnost selitve na Poljsko ali v Izrael in baje si želi ostati v tujini, ampak če bo Valerij Kolotilo pripravljen še enkrat globoko seči v žep, se Celje vsekakor zdi precej mogoča možnost za nadaljevanje kariere ljubljenca navijačev Mure.
K temu dodajmo, da je za zdaj stadion Z'dežele zapustilo sedem igralcev. V tej skupini so Žan Medved, Adam Jakobsen, Duje Čop, Mićo Kuzmanović, Žan Benedičič, Denis Marandici in Terry Lartey Sanniez, pred izhodnimi vrati sta Žan Zaletel ter Ivan Božić, na 'kraj zločina' se je vrnil Gregor Bajde.