stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 21.05.2022 13:33:50

Prepih v Barceloni! Xavi razkril imena igralcev, na katere več ne računa, in tiste, ki bi jih rad imel

Profimedia
Barcelona bo špansko prvenstvo končala na drugem mestu, razplet zadnjega kroga tega več ne more spremeniti.

Katalonci so v primerjavi z zadnjo sezono za mesto celo izboljšali uvrstitev, a več kot jasno je, da zanje edino vrednost predstavlja naslov prvaka. Tega so nazadnje osvojili v sezoni 2018/19. Po jutrišnji večerni tekmi z Villarrealom se bodo v ekipi začeli premiki, ki jih je trener Xavi Hernandez že napovedal. Celo več, nekaj imen je že javno obelodanil.

Sezona za Barcelono, roko na srce, ni bila uspešna. Vitrina s pokali se ni spreminjala. Poleti bo na Camp Nouu podobno kot na železniški postaji, ob nujnih okrepitvah pa bodo še številčnejši odhodi. Včeraj je trener že sporočil imena štirih igralcev, na katere v prihodnje ne računa več. To so Oscar Mingueza, Riqui Puig, Samuel Umtiti in Martin Braithwaite. Z njimi se je tudi osebno pogovoril, dal jim je proste roke, tako da si lahko že iščejo novega delodajalca.

Barceloninega dresa v novi sezoni ne bosta nosila niti Adama Traore in Luuk de Jong, ki se bosta vrnila v svoja kluba - prvi v Wolverhampton, drugi v Sevillo. Bolj ali manj je jasno, da bo Camp Nou zapustil tudi Miralem Pjanić.



Kaj pa promet v nasprotni smeri? Katalonci so se že dogovorili za prihod Francka Kessieja iz Milana, precej energije pa bodo vložili v krepitev obrambne vrste.

Xavi si je zaželel obrambnega igralca Napolija Kalidoua Koulibaliya, ki ima sicer veljavno pogodbo do konca naslednje sezone. Vrednost Senegalca je blizu 50 milijonov, vodstvo Napolija pa se pod to številko ne bo niti začelo pogajati.

Koulibaliya spremljajo še Bayern, Inter, tudi Liverpool in Chelsea, tako da vodstvo Barcelone ne bo imelo ravno lahkega dela.

Članki iz rubrike