Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.05.2022 15:11:42
Deli članek:

Ste videli, KAJ JE NAREDIL SODNIK Cityju?! Nič čudnega, da se je GUARDIOLI ZMEŠALO! (foto)

Izjemno zanimiva podrobnost s kultne tekme Real - Manchester City.

Ne pravimo, da bi karkoli spremenilo. Celo zelo verjetno je, da ne bi in da bi Real vseeno napredoval v veliki finale lige prvakov. Toda vseeno je zares neverjetno, kaj si je v zaključku obračuna privoščil italijanski sodnik omenjenega obračuna Daniele Orsato. Že tako ali tako so bili pri Cityju prepričani, da je Italijan v drugi polovici podaljška dodelil premalo sodniškega dodatka (tri minute) - Orsato pa je šel še korak dlje. Korak, ki si ga sodniki po pravilu ne privoščijo. 

Ko je namreč deset sekund pred iztekom tretje minute žoga prišla do vratarja Emersona, je delivec pravice preprosto odpiskal konec. Čeprav po vseh pravilih (ki pravijo, da pokazane tri minute pomenijo najmanj tri minute podaljška - lahko več, nikakor pa ne manj) ne bi smel odpiskati niti sekunde prej, je deset sekund celo dovolj časa za to, da žogo spraviš do nasprotnega gola. Zato je razumljivo, da je Pep Guardiola povsem izgubil živce, izjemno nezadovoljni pa so tudi navijači. 

Četudi - ponavljamo - vse skupaj bržčas ne bi ničesar spremenilo, je zaradi še nekaj najmanj mejnih sodniških odločitev ta zadnja pustila posebej grenak priokus. Ki bi se mu Orsato na vsak način moral izogniti.