zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 05.05.2022 13:27:38

KAAAJ?! Prosinečki JASNO IN GLASNO o Guardioli! NE BOSTE VERJELI, kaj je povedal po veliki ZMAGI REALA!

alesfevzer.com, Profimedia
Prosinečki občuduje nogomet, ki ga igrajo ekipe Pepa Guardiola, a Real ostaja Real.

Madridski Real je sinoči z (novim) epskim preobratom v polfinalu lige prvakov premagal Manchester City in se po treh sezonah premora vrača v finale najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu. Varovanci Carla Ancelottija so v izdihljajih rednega dela najprej izsilili podaljšek, v katerem je Karim Benzema z uspešno izvedeno enajstmetrovko poskrbel za delirij v španski prestolnici.
Na drugi strani se je moral z novim evropskim polomom soočiti Pep Guardiola, ki na mednarodnem prizorišču tako ostaja pri uspehih, ki jih je spisal še takrat, ko je sedel na klopi Barcelone.

Na sinočnjo dogajanje se je za hrvaške medije odzval tudi trener Olimpije Robert Prosinečki. Kot nogometni romantik, ki je v vsakem trenutku svoje kariere užival v odprti, napadalni igri in zdaj natanko takšno zahteva tudi od svojih varovancev, mu pragmatičnost nikoli ni bila blizu. Zato ni čudno, da se je tudi po polomu Cityja na Bernabeuu znal poistovetiti s katalonskim strategom, ki od svoje ideologije ne odstopa niti za trenutek.

"Vedno bom občudoval Guardiolo, to se ne bo nikoli spremenilo. Za moje pojme njegove ekipe še vedno igrajo najboljši nogomet. Dovolj je, da analiziramo derbi z Liverpoolom, kakšna predstava v prvem polčasu! Tudi igra na teh dveh tekmah z Realom, posebej na prvi tekmi na Etihadu. V zadnji minuti zgrešijo stoodstotno priložnost za 2:0. In potem se zgodi Real. Real je eden in edini," je Veliki Žuti komentiral polfinalni spektakel v Madridu.
Kaj si misli o seriji neuspelih poskusov Pepa Guardiole v ligi prvakov? "Tako pač je. Ne odstopa od svoje filozofije, njegove ekipe igrajo nogomet, kakršnega imam rad. Tukaj si preprosto ne morem pomagati in zaradi tega bom njegov nogomet vedno najbolj občudoval," pravi nekdanji nogometaš madridskega Reala.
"Ko oblečeš beli dres Madrida, si 30 odstotkov boljši nogometaš, kot si v resnici. To je največji klub na svetu in tu ni kaj dodati," je še dodal Prosinečki.

Članki iz rubrike