pasco-kruh Svet24.si

Kruh s podgano? Hvala, a nisem več lačen

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

fake news mediji lazne novice pf Reporter.si

V slovenskih medijih ostajamo samo še mazohisti, ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

rb
rb
0 05.05.2022 13:55:11

BOJ ZA NASLOV PRVAKA! Bo ANTE GUBERAC z DENARNIMI PREMIJAMI motiviral tekmece Maribora? Tukaj je odgovor …

alesfevzer.com
Koprčani so pripravljeni na napeto končnico sezone.

Najprej Tabor in Radomlje doma ter gostovanje v Šiški. Takšen je 'vozni red' Koprčanov do konca prvenstva, vmes bodo Zoran Zeljković in njegovi varovanci 11. maja v knežjem mestu seveda odigrali še finale pokalnega tekmovanja. Pred njimi so torej štiri preizkušnje z izjemno velikim vložkom, sanje o dvojni kroni so še vedno žive, toda hkrati je dejstvo, da v boju za naslov prvaka niso odvisni le od sebe. Tudi vse tri zmage ne zagotavljajo drugega tovrstnega slavja v klubski zgodovini, ob lastni uspešnosti zasedba z Bonifike potrebuje še spodrsljaj Maribora, ki ima na vrhu lestvice točko naskoka.


In tudi zato so se v teh dneh pojavila posamezna razmišljanja, da bi utegnili kanarčki morda poskrbeti za dodatno motivacijo tekmecev vijoličastih. V mislih imamo seveda predvsem spodbudo v obliki denarja ... "Menim, da bi to imelo le negativen učinek. Ne, tega se ne bomo šli. Je nesmiselno," se je jasno odzval Ante Guberac. "Bravo mora v soboto proti Mariboru igrati na 'visokih obratih' zaradi ohranitve forme. Če bodo Ljubljančani popustili, ne bodo pravi niti v sredo v zaključnem pokalnem obračunu, Aluminij se bo boril, dokler bo 'živ', Mura bo morala čim bolje igrati zaradi sebe. In zaradi številnih navijačev. Vsak ima svoje motive oziroma bi jih moral imeti. Če igralcem pred tekmo obljubiš, da jim boš dal ..., ne vem, kaj vse ... Kolikor vem, naj bi Celjani imeli visoke premije za uvrstitev v finale, vendar namena niso dosegli. Kljub temu, da mi nismo posegli po kakršnemkoli dodatku. Vsak mora igrati zase. Če bi bila nagrada zagotovilo, bi se vsi odločali zanjo. Vendar ni! Nikakor ne, poleg tega bi lahko s poskusom motivacije nasprotnikov Maribora nase navlekli negativne stvari. Nočemo tega. Gremo pošteno odigrat do konca, boljši naj osvoji naslov," je nadaljeval prvi mož Kopra, ki se zaveda prednosti Štajercev, vendar ... "Eni in drugi imamo možnosti. Nikjer ne piše, da Maribor ne bo 'kiksal', in nikjer ne piše, da mi bomo. Tisti, ki bo zmagal na vseh treh tekmah, bo na koncu prvi. V to trdno verjamem. O tem sem prepričan. Da, velja tudi za nas. Če bomo osvojili vseh devet točk, bomo prvaki. Eni in drugi na zadnjih tekmah gotovo ne bomo stoodstotno uspešni," poudarja koprski predsednik.

Že prihodnji teden Primorce čaka tudi obračun za pokalno lovoriko. "O tem zdaj ne razmišljamo. Gremo s tekme na tekmo, zdaj smo osredotočeni le na petkov obračun s Taborom. In narediti moramo vse, da bi bili uspešni, hkrati pa se zavedamo zahtevnosti naloge. Mislim, da nas čaka najtežja preizkušnja v dozdajšnjem delu sezone. Ne smemo zanemariti, da so za nami tri zelo težke tekme proti Celju, Olimpiji in Mariboru. Trije derbiji, v katerih je bilo ogromno čustev. Gre za dvoboje, ki 'praznijo' igralce. Še bolj psihično kot fizično, vendar verjamem, da bomo v petkovem večeru spet na pravšnji ravni. Pred nami ni le najtežji obračun, je tudi najpomembnejši do zdaj," razmišlja Ante Guberac.
V nastalih razmerah se je pritisku nemogoče izogniti. "Seveda je prisoten, to je normalno. Brez tega ne gre. Prisoten je pred vsako tekmo od začetka do konca sezone. Ker hočeš zmagati, hočeš biti uspešen. Naša skromnost nas je pripeljala do trenutne stopnje in zdaj nimamo kaj – potruditi se moramo po najboljših močeh, da zgodbo zaključimo zmagovalno!" je odločen prvi mož rumeno-modrih.

Članki iz rubrike