favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 01.04.2022 08:05:15

Kdo je tukaj NOR?! Infantino spregovoril o SP-ju na DVE LETI in razburil javnost: Fifa ni nikoli ...

Nikola Miljković
Predsednik Mednarodne nogometne zveze Gianni Infantino je danes na kongresu Fife v Dohi dejal, da svetovna nogometna organizacijo nikoli ni predlagala, da bi se svetovna prvenstva po novem organizirala vsaki dve leti. Namesto tega naj bi krovna zveza zgolj naročila študijo izvedljivosti takšnega projekta, ki pa za zdaj nima širše podpore.

"Bom povsem jasen, Fifa ni nikoli predlagala, da bi se svetovna prvenstva igrala na dve leti," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP uvodoma dejal Infantino, ki je v preteklih mesecih javno zagovarjal to idejo in jo vsakokrat podkrepil z bajnimi številkami o zaslužkih. Nacionalnim zvezam je obljubljaj po 19 milijonov dolarjev vsaka štiri leta, prihodki za Fifo pa bi se lahko vrteli med štirimi in šestimi milijardami dolarjev.

Zamisli o bienalnem svetovnem prvenstvu sta v prvi vrsti nasprotovali Evropska nogometna zveza (Uefa) in Južnoameriška nogometna zveza (Conmebol), pred nekaj meseci pa je svoje nestrinjanje izrazil tudi Mednarodni olimpijski komite (Mok), ki se je zbal za popularnost drugih športov.


Infantino je danes na kongresu dejal, da je bila to zgolj zamisel. Ta sicer še ni dokončno pokopana, a hkrati o njej članice ne bodo glasovale v kratkem. Ob tem je še dejal, da je Arsene Wenger, nekdanji trener Arsenala, zdaj pa vodja Fifa za razvoj nogometa, zadolžen zgolj za to, da je med članicami zbral mnenje za oblikovanje predloga.

"Da smo si na jasnem, na prejšnjem kongresu je Fifa prosila svojo administracijo, da začne študijo izvedljivosti za SP na dve leti. In administracija po vodstvom Wengerja je naredila prav to. Fifa ni ničesar predlagala," je o ideji dodal Infantino.

"Študija je ugotovila, da bi zamisel prinesla veliko pozitivnega delu sveta, hkrati pa je spoznala, da ima ideja tudi precej nasprotnikov. Tu se mora zdaj začeti debata. Vzeli si bomo čas in skušali razumeti vse strani," je še sporočil kongresu.

Značke: nogomet, fifa, sp

Članki iz rubrike