Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
31.03.2022 15:11:23
Deli članek:

Najbolj VROČE vprašanje v FAZANERIJI na BURI VEČ DUHOV ...

Aleš Cipot

Soboške črno-bele po reprezentančnem premoru čaka zelo pomembna preizkušnja, v nedeljo bodo v Fazaneriji gostovali Koprčani. Prekmurci bi radi nadaljevali uspešen niz, saj na zadnjih petih tekmah niso okusili grenkobe poraza.

Kakšno bo življenje črno-belih brez Anteja Šimundže? To je bilo vroče zimsko vprašanje v slovenski nogometni javnosti po odhodu izjemno uspešnega trenerja v Razgrad, za dodatno vznemirjenje pa je poskrbelo imenovanje njegovega naslednika. Vodilni možje kluba so rešitev našli v lastni hiši in nadvse zahtevno nalogo zaupali Damirju Čontali. Prvoligaškemu debitantu. Dvomljivcev ni manjkalo, mnogi navijači so zmajevali z glavo in bili negotovi, danes so pomirjeni. Mura je pod taktirko 37-letnega strokovnjaka še naprej konkurenčna, uspešna, v izjemno odgovorni vlogi se je znašel zelo dobro.


Postavitev ni ključnega pomena

"Menim, da je dozdajšnje obdobje uspešno. Mura je ekipa z največ točkami v spomladanskem delu prvenstva, pridobili smo mesto na lestvici in se tudi po izkupičku približali zasedbam pred nami. Obstaja določeno obžalovanje, ker bi bili lahko še uspešnejši, a morda se nam je v zadnjih dvobojih vrnilo nekaj, kar se nam je izmuznilo v uvodu v drugi del prvenstva, ko smo imeli kar nekaj smole. Zadovoljni moramo biti tudi s tem, da postajamo prepoznavni na igrišču. Približujemo se podobi, ki smo si jo zamislili, a se pri tem ne mislimo ustaviti. Radi bi bili vedno boljši, želimo še napredovati," je v pogovoru za klubsko spletno stran povedal trener aktualnih prvakov.
Mura se je na nekaj preteklih preizkušnjah predstavila v drugačni osnovni postavitvi, kot smo je bili navajeni na začetku pomladi. "Igramo v postavitvi, ki smo si jo začrtali na začetku priprav. V primerjavi z jesensko je nekoliko spremenjena, a so pripravljalne preizkušnje nakazale nekaj težav, zato smo se vrnili k tisti iz prvega dela sezone, da bi fantje nekatere nove elemente v igri osvojili skozi sistem, na katerega so navajeni. Po nekaj ne najboljših rezultatih smo se vrnili k temu, kar smo predvideli ob začetku skupnega dela in tako nadaljevali. Ampak ni vse odvisno od postavitev, to ni ključnega pomena za uspešnost. Osnova sta miselnost in pristop," je pojasnil Damir Čontala.

Aleš Cipot

Če nismo pravi ...

Po bolečem domačem porazu z Radomljami so črno-beli na petih tekmah trikrat zmagali in dvakrat igrali neodločeno. Kaj se je vmes spremenilo? "Zavedamo se, na kakšen način je Mura v preteklih letih prihajala do odličnih rezultatov. Nič nam ne bo podarjeno, nič ne bo prišlo samo od sebe. Mura mora vedno imeti energijo na igrišču. Ko je imamo več od nasprotnika, ko si uspeha želimo bolj od njega, potem tudi naša kakovost, ki je imamo veliko, pride do izraza v zadostni meri. Če nismo pravi, če miselnost posameznih igralcev ni na želeni ravni, smo hitro kaznovani," je odgovoril trener murašev.
Ker so vztrajno nabirali točke, reprezentančni premor bržčas ni prišel v pravem trenutku. Ali pač? "Koledar je takšen kot je, treba se mu je prilagoditi. Glede na formo in predstave, ki smo jih kazali, bi bilo mogoče bolje, če bi ostali v tekmovalnem ritmu, a po drugi strani smo imeli nekaj preglavic z lažjimi poškodbami, nekaj viroz in po napornem ritmu nam je nekaj premora vendarle prišlo prav," meni Damir Čontala, ki je zdaj kakopak že v filmu prihajajoče preizkušnje.

Koper nam je podoben

V nedeljo bodo v Fazaneriji gostovali Koprčani, gre za obračun z velikim vložkom. "Spet bom ponovil, da je za nas vsaka naslednja tekma najpomembnejša. Zdaj je to Koper, ki je tudi neposredni konkurent v boju za evropsko vozovnico. Zato ima še večjo težo, točke štejejo skoraj dvojno, bi lahko rekli. Značilnost nasprotnika so hitri prehodi, v napadu ima veliko individualne kakovosti tudi po poškodbi Maksa Barišića. Nekaj igralcev je sposobnih v vsakem trenutku prevesiti tehtnico na njihovo stran. Pomerili se bomo z ekipo, ki igra sodoben nogomet. Hiter, neposreden, v nekaterih segmentih je Koper podoben tudi nam. Verjamem, da bomo imeli glasno podporo s tribun, da bodo navijači prišli v velikem številu. In igralcem spet prinesli tisti dodaten atom moči, da iz sebe iztisnejo najboljše," je še povedal Damir Čontala.