Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.03.2022 18:07:16
Deli članek:

AUČ, TO PA JE UDAREC... Cristianu Ronaldu se ni kaj takšnega pripetilo že VEČ KOT 10 LET?!

Reuters

Frigidni Cristiano Ronaldo.

Na zelenico je v torek zvečer po tistem sijajnem hat-tricku, ki ga je v soboto zabil Tottenhamu, prišel nastrojen in poln samozavesti, nato pa slabi dve uri pozneje frustriran brez besed odvihral z nje. Ko ga je United najbolj potreboval, ga ni bilo nikjer.

Nemočen je pogosto zamahoval v smeri proti slovenskemu delivcu pravice Slavku Vinčiću, to pa je bilo tudi bolj ko ne vse, kar je pokazal v torkovih 90 minutah. Statistični guruji, zbrani v skupini Opta, so postregli s podatkom, da je Cristiano Ronaldo v torek šele tretjič v svoji karieri v ligi prvakov odigral vseh 90 minut, ne da bi pri tem proti nasprotnikovim vratom sprožil strel. Prvič se mu je to zgodilo v dresu Uniteda na tekmi s Panathinaikosom novembra 2003, drugič pa v dresu madridskega Reala na tekmi z Barcelono maja 2011.

Ne le da je po več kot desetletju tekmo lige prvakov sklenil brez strela, Ronaldu se je prvič po letu 2015 zgodilo tudi to, da ni imel niti enega dotika z žogo v kazenskem prostoru nasprotnika. In, kar ga morda še najbolj boli, prvič po sezoni 2009/2010 ne bo osvojil lovorike. Če je nekoč veljal za Gospoda lige prvakov, se v zadnjih treh sezonah v tem najelitnejšem klubskem tekmovanju ni prebil dlje od osmine finala.