Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.03.2022 08:37:03
Deli članek:

KAAAJ?! Ne boste verjeli, kaj je Rummenigge naredil za ČEFERINA, to je vredno največ!

Nekdanji predsednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge je odigral eno ključnih vlog pri izvolitvi Aleksandra Čeferina na mesto predsednika Uefe.

Karl-Heinza Rummeniggeja ni potrebno posebej predstavljati. Za številne je nekdanji nemški nogometaš glavni 'krivec' za uspehe Bayerna v zadnjih letih, pod njegovim predsedovanjem pa se je nemški velikan preselil na slovito Allianz Areno.

Malo manj je bilo znano dejstvo, da je ravno ugledni Nemec eden bolj zasluženih, da je Slovenec Aleksander Čeferin zasedel mesto predsednika Uefe. Rummenigge je bil prepričan, da ena najbolj vplivnih športnih zvez na svetu potrebuje takšnega predsednika in človeka, kot je Čeferin, ne nazadnje pa je v to prepričal celo vodstvo nemške nogometne zveze. Ta je imela sprva izbranega drugega kandidata.

"Imela sva kosilo, organiziral sem ga v Münchnu, takrat sva se tudi prvič spoznala. Prvi vtisi so bili dobri, glede njega sem imel zelo dober občutek, nato sem moral prepričati samo še nemško nogometno zvezo. Ta je najprej preferirala njegovega tekmeca, predsednika nizozemske zveze Michaela van Praaga, na koncu pa je nemška zveza podprla Aleksa," je v pogovoru za oddajo Ena na ena na Pop TV-ju razkril vplivni 66-letni Nemec.