profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
12 12.03.2022 13:37:12

HUDA KAZEN ZA MARIBOR! NZS ostro kaznovala VIJOLIČASTE! Tega so se pri Mariboru NAJBOLJ BALI ...

Grega Wernig
Znana je kazen za divjanje navijačev na tekmi med Mariborom in Bravom.

Maribor je prejel kazen za navijaške incidente, ki so jih na tekmi med vijoličastimi in Bravom povzročili njihovi navijači, ki so dvakrat prekinili tekmo, med drugim pa so s trdim predmetom zadeli tudi pomočnika trenerja. In kazen je zares rigorozna.

Disciplinski sodnik NZS je namreč dogajanje na obračunu Maribora in Brava razdelil na štri prekrške. Na prižiganje bakel, na žaljivo skandiranje, na metanje predmetov na igrišče proti sodnikom in na meetanje predmetov proti sodniku, ki je bil tudi zadet in poškodovan. Vse kazni je seštel in na koncu Mariboru naložil enotno kazen, ki bo Štajerce zelo udarila po žepu. Plačati bodo morali namreč kar 14.400 evrov kazni!

A ne samo to. Disciplinski sodnik je tudi zaprl Ljudski vrt! In sicer za dve tekmi, začenši z obračunom proti Muri, kar je seveda velika težava, kajti vstopnice za veliki štajersko-prekmurski derbi so seveda že v prodaji. Mariborčani bodo morali naslednji dve tekmi torej odigrati pred praznimi tribunami, ob dvoboju z Muro bodo brez pomoči navijačev tudi na tekmi s Celjem. A to še ni vse. Disciplinski sodnik je tudi odločil, da delno zapre Ljudski vrt še za eno dodatno tekmo, in sicer bodo Mariborčani morali zapreti južno tribuno Ljudskega vrta tudi za večni derbi proti Olimpiji, kar pomeni, da bodo najglasnejši mariborski navijači, Viole, ostale brez svojega standardnega mesta v hramu mariborskega nogometa.

Če potegnemo črto: Maribor bo moral plačati 14.400 evrov kazni, za tekmi z Muro in Celjem bo Ljudski vrt zaprt, za tekmo z Olimpijo pa bo Ljudski vrt sicer odprt, toda zaprta bo ostala južna tribuna, kjer so nastanjene Viole.

Značke: maribor, nzs

Članki iz rubrike