sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

nu
nu
0 28.02.2022 16:53:44

NOČNA MORA! Nekdanji član Werderja ravno PRESTOPIL v klub iz Harkiva, zdaj pa JE V ŠOKU, saj ...

Nemški nogometaš turškega rodu Abdullah Dogan se je nič hudega sluteč podpisal na pogodbo. Potem pa ...

Mislil je, da bo svojo kariero po večletnem tavanju v nižjih nemških ligah spravil na višjo raven. Sprejel je ponudbo vodilnega moštva ukrajinske druge lige Metalista iz Harkiva. Prejšnji teden, tik preden je odjeknil prvi strel, je pripotoval v drugo ukrajinsko mesto po velikosti. Vendar namesto vadbe in tekem, torej namesto igranja nogometa ga je pričakala podzemna železnica, kjer se s preostalimi meščani skriva pred napadi ruskih sil.

Abdullah Dogan 1


Harkiv je v zadnjih dneh najbolj oblegano mesto, zato je Dogan s kovčkom dobesedno ujet v njem. "Želel sem le igrati nogomet, zdaj pa sem sredi vojne," je 25-letni nogometaš, ki ima celo nekaj nastopov za mlajše selekcije Turčije, povedal za nemški Bild, ki se je dokopal do odmevne zgodbe. Dogan je v Harkiv pripotoval, da bi pred skorajšnjim začetkom spomladanskega dela do konca uredil papirje. Želel se je vrniti v Nemčiji, a to več ni bilo mogoče.

"Če bi slutil, kaj se lahko zgodi, seveda ne bi prišel sem. V šoku sem, občutek je srhljiv. Ko sem prišel, sem na letališču videl tanke in helikopterje, zdaj poslušam detonacije, nič ne spim ..." Nemškemu novinarju je dejal, da je storil najbolj neumno potezo v svojem življenju.

Nesrečni nogometaš se boji, da nikoli več ne bo videl svojih bližnjih, svoje zaročenke ... V strahu čaka na razplet bitke za Harkiv in išče možnost za pobeg iz mesta smrti. Predvsem pa prosi Nemčijo, da ga reši iz krempljev vojne.

Abdullah Dogan 2

Članki iz rubrike