nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

Ker SD ni plačala 400 tisoč evrov, ji rubijo ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 28.02.2022 01:12:31

GROZLJIVO! Navijači pred derbijem NAPADLI avtobus z igralci, vezista odpeljali v bolnišnico (VIDEO)

Eden največjih derbijev v brazilskem nogometu, obračun Internacionala in Gremia, zaradi navijaškega nasilja ni bil odigran.

Derbi Porto Alegreja, pravijo mu tudi 'grenal', je vselej obračun visoke napetosti, a tokrat so šle stvari mnogo mnogo predaleč. Potem ko so navijači Internacionala napadli avtobus z igralci Gremia, so odgovorni tekmo odpovedali.

Napad huliganov je bil silovit, s kamenjem in drugimi nevarnimi predmeti so napadli avtobus, s katerim so se nogometaši Gremia peljali na stadion. Okna na avtobusu so namreč popokala, razbito steklo pa je poškodovalo igralce. Paragvajski vezist Mathias Villasanti jo je najbolj skupil, z vozilom nujne pomoči so ga takoj po incidentu odpeljali v bolnišnico, klub pa je na družbenih omrežjih objavil pretresljive fotografije iz avtobusa. Potem ko so huligani razbili steklo, je velik kamen zadel Villasantija.


"Po strahopetni in nesmiselni agresiji, ki jo je občutila naša ekipa, smo odgovornim sporočili, da ne bomo odigrali tekme," so sporočili vodilni možje Gremia in še izpostavili, da obsojajo vsako vrsto nasilja. Tudi iz vrst mestnega tekmeca, Internacionala, so obsodili nasilje, obenem so sporočili, da sta osumljenca za to dejanje, že za zapahi.

Gremio je javnosti sporočil, da je nesrečni igralec Villasanti doživel pretres možganov in frakturo lobanje, ima tudi raztrganine na obrazu in poškodovan kolk. Ostal je na zdravljenju v bolnišnici.

To ni osamljen navijaški incident v zadnjih dneh v Braziliji. Avtobus igralcev Bahie je bil tarča navijačev Sampaia Corree, igralce Parane pa so kar med tekmo s kovinskimi palicami napadli navijači Curitibe.

Značke: brazilija, navijači

Članki iz rubrike