902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 27.02.2022 16:40:59

Bodo Rusijo IZKLJUČILI Z NOGOMETNEGA SP?

Reuters
Predsednik francoske nogometne zveze (FFF) Noel Le Graet je v pogovoru za domači časnik Le Parisien dejal, da bo predlagal, da Rusijo po invaziji na Ukrajino izključijo iz kvalifikacijskega ciklusa za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju, so danes zapisale številne tiskovne agencije.

"To je moj prvi odziv," je v današnjem pogovoru za Le Parisien dejal 80-letni Le Graet in dodal: "Svet športa in nogometa ne moreta ostati nevtralna ob groznih slikah iz Ukrajine in ne bom nasprotoval izključitvi Rusije."

Noel Le Graet je prvi predstavnik pomembne nacionalne nogometne zveze na svetu, ki se je zavzel za izključitev Rusije iz kvalifikacijskega ciklusa za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu, ki bo med 21. novembrom in 18. decembrom v Katarju.



Ob tem kaže omeniti, da so nogometne zveze Češke, Poljske in Švedske že v četrtek napovedale, da ne bodo igrale v Rusiji.

Moskva bi konec marca po predvidenem sporedu dodatnih kvalifikacij v polfinalu gostila tekmo Rusije in Poljske, v primeru ruske zmage pa bi nato gostila še finale, v katerem bi igrala proti zmagovalcu obračuna Švedska - Češka.

Značke: nogomet, francija, rusija, sp

Članki iz rubrike